PUBLICITAT

Ni p... idea

RAMÓN JAUREGUI
PERIODISTA

L a cosa va passar a Madrid, però temo que podria haver succeït en qualsevol altra comunitat autònoma espanyola, per què l'he d'enganyar a vostè, estimat lector. Si vol vostè saber per què ens va tan malament amb el termòmetre Pisa, feu-vos veure al que segueix ... i procuri no caure de l'ensurt. Resulta que només un dos per cent dels aspirants a una plaça de mestre a les últimes oposicions celebrades a la capital respondre correctament a unes preguntes elementals. Tan elementals que habitualment es plantegen a nens de dotze anys.

Més del vuitanta per cent dels catorze mil aspirants a una mica menys de dues mil places ignora, per exemple, quants grams té un quilogram, o per on passa el Duero (diversos opinen que passa per Madrid). Hi ha qui, optant a una plaça de docent i amb la carrera acabada, escriu Nabarra, Conduzta o Bolcán. Diuen els examinadors –en opinions que s'han filtrat malgrat el rigor del políticament correcte, que consisteix que aquestes coses no transcendeixin–, que l'antologia del disbarat podria nodrir-se de moltes de les respostes ofertes per aquests aspirants a educar els seus fills o als meus, horror i por.

Un, en algun moment, va impartir classes en una universitat madrilenya. La veritat és que el nivell de coneixements (bàsics) dels estudiants d'últim curs deixava bastant que desitjar. El pitjor era, és, la manca d'inquietuds, l'absència de lectures complementàries, la manca absoluta de curiositat intel·lectual. Es tracta de passar, ocupar com es pugui un lloc, si és possible que sigui funcionarial (vitalici) i a una altra cosa. Així que, arribats a la sagrada carrera de Magisteri, escriuen que escrúpol significa capvespre , o que dissertació és dividir una cosa en parts més petites o anar-se per les branques.

Ni p ... idea, anem. Si els mestres del futur són així, què esperar d'aquells als que imparteixin la seva saviesa. I què esperar dels que qualifiquen a aquests docents per desasnar als nostres fills. En fi, ministre Wert, que ja veus que tasca hi ha per estona.

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT