PUBLICITAT

Crisi Política

  • Conscients que els partits han d'evolucionar, volem que el PS esdevingui un partit obert a la societat
FEM PS
[email protected]
Facebook.com/FemPSAndorra
Twitter: @FEM_PS

Periodic
Foto: NOE

Últimament, veiem com neixen plantejaments nous en l'escena política europea. L'octubre passat, al Parlament català arribaven per primera vegada representants de la plataforma política CUP, configurades com a organitzacions polítiques assembleàries. Sense ser comparable, a Itàlia, el darrer 25 de febrer entrava al parlament italià el Moviment 5 estrelles promogut per l'humorista Beppe Grillo.

Aquests fenòmens, diferents però en certa manera contestataris, mereixen sens dubte una reflexió. Ens estem encaminant cap a un canvi de funcionament de les nostres democràcies occidentals? No creiem equivocar-nos dient que la reputació i la credibilitat de la classe política està vivint un dels pitjors moments de l'època contemporània. Aquí al costat, a Espanya i a Catalunya, la reputació de la classe política en general es troba malmesa pels escàndols de corrupció, pels mals exemples de malversació de diners públics, pels tràfics d'influències… i aquest sentiment, potser menys sorollós però no menys present, també és manifest a Andorra.

Al carrer, molts ciutadans asseguren no estar interessats en el món de la política, tot i que és mitjançant el sistema d'eleccions democràtiques que triem tots aquells que gestionaran els nostres interessos a través de les nostres institucions (escoles, hospitals, seguretat social...) i això ens toca al dia a dia en gairebé tot el que fem. Com pot ser que això no interessi?

Aquest distanciament, i fins i tot es pot parlar de rebuig en molts casos, es reflexa en un augment de l'abstenció a les eleccions generals i comunals, un volum any rere any més important del vot judicial, dels vots en blanc, que tot i que poden tenir moltes interpretacions, sens dubte una d'elles és la poca confiança que inspiren els partits polítics a molts dels nostres ciutadans.

I gairebé, el més greu, és el fet que implicar-se en la política no motiva! Podem afirmar que ens trobem en època de crisi econòmica però també de crisi política. Les societats evolucionen, sempre ho han fet i ho faran. La comunicació a través de les xarxes socials, dels diaris digitals han permès un accés més ràpid i directe a la informació, a més d'una interrelació més important entre ciutadans, polítics, periodistes… Tot plegat contribueix sense cap mena de dubte a un canvi en la nostra societat enfortint la llibertat d'expressió i la democràcia. Tots i cadascun de nosaltres, som més exigents amb els mitjans de comunicació, amb els càrrecs polítics i amb totes les institucions en general.

A FemPS, conscients que els partits polítics han d'evolucionar com ho fa la mateixa societat, volem que el Partit Socialdemòcrata esdevingui un partit obert a la societat, que sigui sensible i receptiu a les necessitats i propostes dels nostres ciutadans.

I un dels nostres objectius és fer-ho millorant la proximitat i impulsant l'e-democràcia. Ajuda'ns a aconseguir-ho treballant en un partit que esdevindrà sens dubte la millor eina per millorar el país. Jan Cartes, Rosa Gili, Cèlia Vendrell, Gerard Alís, representants de FemPS.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT