PUBLICITAT

No podem perdre TV3 a l'Alt Pirineu

  • Es retalla d'entrada als que menys soroll poden fer, i els que menys poden defensar-se
ROSA AMORÓS
Diputada al Parlament de Catalunya per ERC a l'Alt Pirineu

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La gent del Pirineu, des de la serra del Montsec fins a la serralada del Cadí, som gent prudent, treballadora, amb fortes arrels a la terra, lluitadora i forta, aquesta barreja d'adjectius i molts d'altres són els que han fet que el Pirineu avui en dia continuï viu. La seva gent, única i exclusivament, som els que hem fet que les muntanyes pirinenques encara avui en dia bateguin.

Però aquest batec del cor pirinenc és va afeblint dia a dia. Tenim molts anys història i també de pèrdues, sempre som aquells que perdem més en èpoques de crisi i els que menys guanyem en èpoques de bonança.

El fet d'ésser un territori envellit, tenir una densitat de població força baixa i alhora amb unes grans barreres naturals que dificulten la relació de la seva població, no són prou motius per ofegar-nos dia rere dia. Ja hem perdut moltes estructures polítiques territorials i aquest cop ens ha tocat perdre la veu del Pirineu al mitjà de comunicació més important i influent a Catalunya, TV3, la televisió pública de Catalunya.

Anem fent passes endarrere i amb aquesta decisió podria semblar que no interessa a la resta de Catalunya el que passa al Pirineu perquè així s'ha decidit des del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans d'Audiovisuals (CCMA).

Fins ara havíem aconseguit tenir corresponsals en les diferents valls de l'Alt Pirineu, a la Seu d'Urgell, als Pallars, a la Cerdanya i també a Perpinyà, essent conscients que s'ha treballat fins a dia d'avui amb els mínims indispensables tant a nivell personal com d'infraestructures. El fet que TV3 s'hagi fet ressò de les nostres decisions polítiques, la nostra vida social i l'agenda cultural, ha significat per al Pirineu més equilibri territorial i integració i cohesió social.

Ara ja no ho tindrem, es retalla d'entrada als que menys soroll poden fer, als més vulnerables i als que menys eines tenen per defensar-se. Si hem de fer un país nou, amb unes conviccions noves i amb un tarannà nou, hem de reflexionar profundament si algunes de les decisions que es prenen actualment són les millors possibles. Sabem que estem en un moment difícil però no per això hem de deixar de reivindicar els drets que considerem més justos, equitatius i necessaris.

En nom de la gent del Pirineu i com a diputada al Parlament que representa aquest territori, vetllaré perquè la comissió de treball que hi ha al Parlament tingui en compte les nostres demandes i trobi els camins de comunicació i diàleg adients per donar sortida a una decisió que considerem totalment injusta. Esperem que s'arribi a un bon i reflexionat acord i que el Consell de Govern de la CCMA es repensi la decisió de suprimir les corresponsalies de TV3 a l'Alt Pirineu.

A vegades fer un pas endarrere a temps significa una victòria i estic convençuda que així ha de ser. Tal com diu la dita: «Rectificar és de savis». Per tant encara són a temps d'esmenar l'error. Mentrestant, nosaltres continuarem fent sentir la veu d'un territori, el territori més gran de Catalunya, que l'únic que vol és tenir el reconeixement que ens mereix dins del nostre petit país, Catalunya.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT