PUBLICITAT

Comunicació és més que fluïdesa

  • El Dia Europeu vol fer conèixer a la població en general l'activitat professional dels logopedes
COL·LEGI DE LOG0PEDES
Periodic
Foto: noe

Comunicació és més que fluïdesa. Sota aquest lema celebrem avui el dia europeu de la logopèdia. Aquest dia pretén i té com a objectiu principal apropar i fer conèixer a la població en general, així com a d'altres sectors professionals, l'activitat professional dels logopedes. Per aquest motiu, volem aturar-nos un moment per fer una mirada enrere i veure com aquesta professió ha evolucionat i s'ha anat adaptant al llarg dels anys, a la nova realitat que vivim.

Les noves tecnologies han irromput amb força en el nostre àmbit d'intervenció, ajudant-nos a implementar nous tractaments i noves formes d'intervenció i en alguns casos, col·laborant amb d'altres professionals, en l'elaboració de diagnòstics. Aquest fet ens ha conduit, com a col·lectiu, a un major grau d'especialització i també d'ampliació dels nostres coneixements en l'àmbit de la intervenció amb els nostres pacients.

Tot i que aquesta nova era ha dut avenços tan importants i eficaços, la tasca principal del logopeda continua basant-se en un treball molt personalitzat per a cada pacient que es du a terme de forma interdisciplinar. En la majoria de casos no es podria concebre la nostra tasca sense la col·laboració conjunta amb d'altres professionals del camp de la salut i del món educatiu, com ara els otorrinolaringòlegs, els pediatres, els psicopedagogs, i els odontòlegs, entre d'altres. S'ha de recordar que el treball del logopeda no consisteix únicament a millorar o resoldre patologies de la veu, l'audició, de la parla, de les funcions cognitives o del llenguatge, ja sigui oral o escrit, sinó que també desenvolupa una activitat preventiva molt important, tant en l'àmbit escolar com en el sanitari.

Havent entrat de ple en el segle del boom tecnològic, podem afirmar que la logopèdia s'ha sumat a aquest remolí d'innovació sense fi, que ens permet poder oferir als pacients una sèrie de recursos personals amb la finalitat de poder seguir una escolaritat o una activitat professional amb una actitud de confiança i comoditat, repercutint directament en la millora de la seva qualitat de vida i col·laborant, d'aquesta manera, a optimitzar la despesa sanitària del nostre país.

Celebrar el Dia Europeu de la Logopèdia ens permet mostrar al poble andorrà que tenim un objectiu europeu comú per provocar un impacte dinàmic en la promoció de la salut, el benestar i la qualitat de vida dels nens, dels joves i dels adults amb alteracions de comunicació a tota Europa, perquè la intervenció en la prevenció dels trastorns de la comunicació pot millorar-se substancialment gràcies als professionals que hi intervenen. Com va dir la logopeda Carol Westby: «Facilitar a les persones l'habilitat de comunicar-se és el major acte de Drets Humans que es pot fer».

Des del Col·legi oficial de Logopedes d'Andorra us convidem a celebrar amb nosaltres aquest dia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT