PUBLICITAT

11 anys: tipus imponent

LUÍS DEL VAL

Algun dels múltiples ximples contemporanis que estan empadronats a Espanya s'ha infiltrat al PP i pretén que els nens d'onze anys comencin a aprendre ciència tributària perquè, el dia de demà, siguin uns contribuents de profit. L'únic inconvenient és que, si això segueix així, no tindran feina i hauran d'emigrar a un altre país, on les lleis fiscals potser són diferents.

Diu la meva tia Pascualina que sempre hi ha hagut molta gent sense res a fer, i aquests són els més perillosos, perquè quan es descuiden poden tenir una ocurrència. Com el ximple contemporani imposi el seu estúpid criteri, veig els nens estudiar la Llei Hipotecària als dotze i, ja que els adolescents espanyols practiquen el sexe cada vegada a més primerenca edat, haurem d'incorporar algun apartat de ginecologia com assignatura obligatòria.

Als catorze, sens dubte, caldrà estudiar la Llei d'Arrendaments Urbans, i als quinze, si tenim en compte la realitat, un cicle de conferències sota el títol general Introducció a l'epistemologia de la Corrupció.

Posats a fer, i si de veritat el ximple contemporani vol ser útil a la societat, caldrà incorporar un promptuari d'obertura de comptes bancaris a Suïssa, i afegir a la Geografia una llista de paradisos fiscals.

Espero que José Ignacio Wert no es deixi ficar aquest gol, producte de tant vacu intel·lectual, que al matí no fa res i, a la tarda, ho passa a net. Jo ja he complert els onze anys, i juro que encara em causa impressió haver de signar sota un epígraf que diu: «subjecte imponent». La nena d'onze anys pot creure que els professors fumen herba abans de les classes.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT