PUBLICITAT

El Parc Central de la capital

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

En aquest temps en què ens ha tocat viure, la crisi afecta profundament dins de tots els àmbits de la societat. Res pot fugir de les retallades. Això fa que es descuidin espais d'ús comú per a tots els ciutadans. I jo voldria parlar especialment del Parc Central d'Andorra la Vella.

No fa gaire temps, al parc havia un servei de seguretat. És clar que això costava de segur molts calés. Però l'espai es mantenia bastant ben cuidat i es respectaven les normes d'accés. És a dir, que hi ha uns senyals ben grossos que indiquen que no es pot accedir al parc amb bicicletes, ni amb gossos, etc. Ara passen alguna que altra vegada els urbans i això no és suficient per mantenir aquestes normes.

El que hi pots veure ara són algunes persones que juguen o passegen el seu gos tranquil·lament per damunt de la gespa on després juguen o es tiren per terra els nens petits. Al mateix lloc on després amics o famílies senceres col·loquen les seves estovalles per menjar alguna cosa mentre prenen el sol. Això és antihigiènic! Ja sé que qui té un gos no pensa en aquestes coses de tan encapritxat com està amb ell, però els altres no han d'aguantar els pixats, baves i altres coses que els seus gossos van deixant per tot arreu.

Per acabar amb aquest tema, els diré el que em sembla pitjor d'aquesta situació. I és que no puc comprendre per a què serveixen els senyals si ni tan sols les persones adultes són capaces de respectar-les i necessiten algú que estigui sempre a sobre d'ells recordant-los les normes. Jo penso que amb una mica més de voluntat de la nostra part podríem ser tots una mica més cívics. Ja hi ha molts llocs per on les persones poden passejar els seus gossos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT