PUBLICITAT

¿Any nou, vida nova?

FRANCESC RODRÍGUEZ

La gent no se si és feliç, però es veu trista –potser sóc molt pessimista i, en realitat, caldria dir no tan alegre com ara fa un temps. Llegint els diaris, segurament és amb motiu. Tanmateix, el sol continua sortint cada dia i cal pensar que ben aviat podrem tornar a veure la gent alegre.

L'any que venia ja ha arribat. De moment (i ja se que només ha passat un dia!) sembla que les coses segueixen igual. Després d'un 2012 de rècords –positius o negatius– ara toca encarar el nou any amb normalitat, és a dir, sabent que hi continuarà havent coses positives i altres de negatives. També sabent que les positives –les veritablement positives– no seran notícia, però que cal tenir-les presents. I que les negatives, si no afecten greument la salut, gairebé sempre són superables.

No m'atreveixo a fer allò que s'acostuma a fer quan hi ha un canvi d'any, és a dir un balanç del que s'acaba.

Si destaco allò que m'ha semblat positiu se'm pot titllar de frívol i d'insensible, davant un món ple de dificultats i d'injustícies; si, al contrari, em fixo en allò negatiu seré, com a mínim, un pessimista i un esgarriacries. Per això he decidit curar-me en salut i intentar dir què penso sobre el nou any, cosa que sempre és més fàcil.

Un nou any que, vull creure, serà globalment positiu. Per desitjos que no quedi. Però això només s'aconseguirà amb la participació de tots. Davant la resignació hem de passar a l'acció. Molts ja ho han fet i continuaran fent-ho, però hem de ser més. Hem d'ajudar l'esperança. La denúncia, la iniciativa, l'ajuda, la participació, seran essencials si volem obtenir aquells resultats positius que desitgem.

Sabem que hi ha coses insuperables, però hem de ser positius. Escric aquestes línies abans d'anar al funeral d'una persona que apreciava molt, la Nuri. Sempre l'he coneguda optimista, amb ganes d'aportar una nota d'alegria, de donar un cop de mà, d'avançar. Penso que és un bon exemple d'allò que hauríem de fer. Ser solidaris –sense ser ingenus– i mirar el futur i implicar-nos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT