PUBLICITAT

Música de fons

ALEXIS ESTOPIÑÁN
alexisestopiñ[email protected]

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La mar de fons és el moviment de les ones del mar provocat en la llunyania, no és com el mar de vent provocat quan el vent que dóna directament sobre la mar observada. La mar de fons prové de lluny, no veus que provoca el seu onatge.

Amb la música de fons passa quelcom de similar. No és el fil musical que et posen als establiments comercials on elegeixen les cançons en funció del ritme en què volen que comprin els seus clients.

La música de fons és com el reflex del teu estat d'ànim. Quan estàs alegre tatareges aquelles melodies que acompanyen els teus sentiments. La música és com un mirall que et fa reviure els sentiments.

L'excel·lent de la música és saber interpretar-la, sigui en una coral, o tocant qualsevol instrument, però el suggestiu d'ella és escoltar-la, d'ella sempre s'aprèn quelcom de nou.

Per això és tant essencial l'educació musical, quan l'has practicat de petit te l'emportes per sempre en l'inconscient, i quan fas que els teus fills l'aprenguin generes en ells un tresor inesgotable que es convertirà en la seva mar de fons. D'aquí que sigui tant significativa la feina realitzada per l'Institut d'Estudis Musicals com per la resta d'escoles musicals, siguin privades o públiques del Principat.

Aquests dies he descobert dues joies, de pura elegància i sensibilitat, retransmeses per la televisió, el concert Kisses on the bottom (Petons al peu d'una carta) de Paul McCarney on només canta clàssics del jazz acompanyat pel grup de la pianista Diana Krall, i d'altra banda, el concert Blaus de l'ànima de la cantant Maria del Mar i el pianista Manel Camp. Dos estils diferents que de voltes t'arrissen el pels de la nuca i d'altres et fan caure la llàgrima trista.

Viure la música com a teló de fons de la vida és viure la vida amb plenitud. Escoltant-la en el cotxe quan tornes cap a casa després de la feina, o en el restaurant quan t'acompanya un bon dinar, o en la tranquil·litat quan estàs a casa descansant dels dies de molta feina, és senzillament viure sentint-se acompanyat.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT