PUBLICITAT

LA VINGUDA

CESAR GARCIA
PERIODISTA

Malgrat que aquella era una nit especial, ells havien de treballar. Per alguns aquella nit no era prou important, les escombraries no esperen, allò sí que era important. Així els escombriaires, en lloc d'estar a casa amb la família, celebrarien el Nadal amb els contenidors que ni senten ni pateixen.Ell acabava d'arribar aquella nit, estava sol i no tenia res. Havia demanat ajuda a vàries persones però tothom estava massa ocupat preparant la celebració nadalenca. Continuava igual de sol però ara la sensació de no ser important per algú havia guanyat terreny, aparentment la tristesa s'havia fet més profunda. Assegut en un portal va veure com s'atansava el camió de les escombraries.

Van baixar dos homes i van començar a agafar els contenidors. Els explicà que havia arribat aquell vespre i que no tenia ningú. Se'l van mirar i entendrits per la situació l'invitaren a acompanyar-los. No era una feina agradable, pensà, però amb ells podria compartir aquella nit. Va acceptar la invitació i continuaren el recorregut habitual. Després d'un parell d'hores van fer una aturada i tragueren la mena de sopar que cada nit acostumaven a prendre. Aquell dia havien fet un extra i l'àpat recordava quelcom semblant a un sopar de festa. Havien portat una ampolla de cava i una mica de torró per acompanyar el plat fort:els entrepans.

Van oferir un al desconegut i ell el partí fent un gest, com d'acció de gràcies, abans de donar-los una part. Ells van apreciar el detall i van sopar tranquils, brindant pel Nadal. Quan acabaren i es disposaven a reprendre la feina que encara els esperava, s'adonaren que el desconegut ja no hi era, semblava que hagués desaparegut. Resultava molt estrany perquè s'havia mostrà afable amb ells, que l'havien acollit en un gest de generositat.

Ells també es trobaren bé amb ell, malgrat no conèixer-lo de res. No deia gaire coses però el somriure del seu rostre no havia marxat durant tot el temps que havia passat amb ells. Era com si irradiés una mena de benestar que s'encomanava. Quan anaven de tornada amb el camió, amb la feina ja feta, els semblà veure'l en el moment que era invitat a marxar d'una casa d'aquell barri elegant, pel que ja havien passat abans alleugerint-lo de la important brossa.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT