PUBLICITAT

Wert es retrata

CARLOS CARNICERO
PERIODISTA

Periodic
Foto: NOE

No ha fet falta un interrogatori perquè confessarà José Ignacio Wert. La reforma educativa no només conté una retallada de més de sis mil milions respecte al pressupost del 2010. Té una motivació política i ideològica, segons ha confessat el ministre en una entrevista.

Diu literalment que la religió a les aules és una opció política i que la reforma té fonamentacions ideològiques. Convinguem que als nens no cal posar-los ni les opcions polítiques ni la religió en la inducció de les aules. Els qui van criticar que el llibre Vermell de Mao fos el catecisme dels nens xinesos, assenteixen satisfets a l'ensenyament del catolicisme a les aules ja que els fonaments de la ideologia conservadora sigui el substrat de la seva formació escolar.

L'educació hauria de ser sobretot una preparació per a la vida i una immersió en els valors constitucionals. Els fonaments de la democràcia, de la convivència i dels valors laics de la tolerància i el respecte, al costat de les bases del coneixement són els únics principis ideològics que es poden implementar als que s'introdueixen en la formació de la vida.

La resta són credos particulars que han de ventilar els nens amb els seus pares, en un camí d'iniciació que els permeti gestionar lliurement el seu pensament i triar les opcions amb les que volen formar la seva qualitat de ciutadans.

És molt roí aprofitar la crisi per a més de retallar els serveis essencials introduir una agenda conservadora amb la intenció de configurar una societat a la mesura del pensament d'una classe elitista i dirigent.

Però que ningú s'equivoqui. Ni José Ignacio Wert ni Alberto Ruíz Gallardón són cavalls de Troia del nacional liberalisme al Govern de Rajoy. Són vicaris d'un mandat conservador dels que són responsables de la crisi modulen una societat on la desigualtat, els principis conservadors, la religió i l'elitisme han pres carta de naturalesa davant la indignació, fins ara impotent, dels ciutadans.

Set lleis d'Educació són moltes com per pensar que amb la imposició d'un altre model es soluciona el problema de la qualitat de l'ensenyament.

Si finalment s'aprova la reforma de Wert, en els termes que està plantejada, començarà a comptar el rellotge per al dia que un altre govern progressista li doni al pèndol. Així no es pot seguir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT