PUBLICITAT

¿Per què canviar el que funciona?

ALEXIS ESTOPIÑÁN
[email protected]

Periodic
Foto:

Al mateix temps que Stantdart&Poors situava a Grècia en una parcial suspensió de pagaments, a Andorra ens ha rebaixat un esgraó de A+ a A-, i amb una previsió de revisió també a la baixa.

En aquesta situació, és reafirma de nou la necessitat de vigilar amb molta atenció tota actuació que es vulgui dur a terme. És un moment en què no es pot deixar de prendre decisions, en què no es pot deixar d'actuar intensivament, és alhora el moment quan els errors comesos poder tenen un elevat cost econòmic i de viabilitat.

Això és el que ha passat al Patapou. El Govern d'Andorra aposta per tirar endavant un heliport, projectant un concurs amb l'objectiu de que el cost d'aquest sigui mínim. Però totes les decisions tenen un cost, i el pitjor és que els errors multipliquen el cost per tres (fer-ho, desfer-ho i corregir-ho).

S'havia de prendre una decisió però qui no actua no erra. L'adjudicació no es va realitzar correctament per qüestions tècniques de seguretat. Al respecte, sí és bo saber tirar enrere quan pertoca, la virtut però no està en corregir sinó en no errar. I això no resulta gens fàcil.

En un entorn tant petit com el nostre, on sempre tens tots els números de trepitjar un ull de poll d'un o altre, resulta imprescindible el consens i l'entesa. I és que tot té un cost, i hi ha molts diners invertits, motiu pel qual no es poden prendre decisions sense haver arribat al consens.

La problemàtica encetada pel Comú d'Escaldes-Engordany s'hauria de resoldre abans de començar. Invertir en la remodelació de l'avinguda enrajolant-la, és de retruc l'enfonsament dels seus negocis, i dels que hi ha al voltant que hauran de suportar de nou tot l'enrenou viari.

La marxa enrere del Patapou dóna una mica d'esperança als qui estem en contra de convertir en peatonal l'avinguda Carlemany. Gestionar el trànsit i el volum dels turistes en les èpoques de més afluència, com aquest pont de desembre, ha de ser el repte dels gestors polítics, sense perjudicar als demés.

Per què canviar el què funciona és la pregunta que ens fem molt ciutadans.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT