PUBLICITAT

Les taxes de Gallardón

RAFALE TORRES
Periodista

A qui li sembli desgavellat que el fet de recórrer una multa de trànsit de cent euros costi 200 ha de saber que això es fa per reforçar la justícia gratuïta. Com ho senten. Així ho assegura, molt seriós, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que no ha volgut regatejar el seu granet de sorra al magne projecte governamental de deixar tesos als espanyols i de remarcar els límits entre rics i pobres. Des de dijous passat, les taxes judicials de recurs i apel·lació pateixen un encariment brutal, de manera que si fins ara el camí dels tribunals era empinat per als particulars, des d'ara serà una pura paret vertical per la qual haurà de estimbar-se el dret constitucional a la tutela efectiva de la Justícia. Però, això sí, els captaires podran recórrer gratis les multes de trànsit que no els posen perquè no tenen cotxe.

Les presses amb que Gallardón ha col·locat el torn que impossibilitarà a la meitat dels espanyols acudir a la Justícia a la recerca d'auxili per defensar-se dels molts ultratges i abusos que de l'Administració i d'altres àmbits reben, han permès que el torn s'instal·li just quan milers de estafats per les participacions preferents de les Caixes nacionalitzades s'afanyen a demanar judicialment a aquestes, ja que no empassen, com és lògic, amb el designi governamental, dictat pels seus prestadors, de sostreure'ls la meitat dels seus estalvis tan dura i penosament aconseguits. Ja el Govern, al·lucinantment capitanejat en la seva àrea econòmica per Luis de Guindos, es va inventar el MOU, el Memorial d'Entesa amb els dits prestadors estrangers, per «canviar» aquests estalvis per dos duros, renunciant les víctimes a reclamar judicialment «la quita», però com quedava oberta la via judicial, civil, per a l'anul·lació del contracte del producte diabòlic, l'estafa, apareix el torn providencial del tasazo per dissuadir les persones d'acudir als tribunals. A la ruïna la majoria d'aquests estalviadors a causa de l'estafa precisament, la majoria no podrà afrontar les despeses que Gallardón prescriu.

Divendres, la judicatura va sortir al carrer contra semblant prescripció, i en breu, entra al més alt tribunal el recurs d'inconstitucionalitat del Partit Socialista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT