PUBLICITAT

O ganivet, o somriure

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Des que el Rei es veu en la necessitat de dir coses, més enllà del de l'orgull i la satisfacció, i les diu, s'observa que el seu llenguatge, que el seu idioma fins i tot, és diferent del comú dels mortals espanyols. Ja el de l'orgull i la satisfacció era estrany, però com ho deia molt, havia acabat sonant familiar, però des que s'ha deixat anar, ara a la xarxa, ara en les seves converses amb uns i altres, ja no se l'entén pràcticament res. L'últim, a l'Índia, el que Espanya sortirà de la crisi amb un ganivet a la boca i un somriure, exigeix ??un esforç de comprensió que depassa, de molt, el que potser ha volgut dir, en puritat, el Monarca.

Espanya, d'entrada, no té boca, de manera que malament podria sortir ni de la crisi ni de cap lloc amb un ganivet subjecte entre els maxil·lars. Boca, doncs, no té, encara que sí, lamentablement, uns quants milions d'elles en les límits de la fam, de manera que més que un ganivet, voldran agafar viandes suculentes i alimentàries quan surtin de la crisi, si és que surten, si és que els deixen, si és que, per exemple, els negocis i inversions emparaulades a l'Índia no suposen, com es tem, més deslocalització de les empreses espanyoles, és a dir, menys treball si cap.

Però si el rei Joan Carles I es referia, més que Espanya, als espanyols, ¿creu de debò que per llavors tindran cos i ànim per posar-se a fer el pirata amb la fanfarronada del punyal fent-li pessigolles a les genives? ¿O no passarà que quan surtin d'aquest túnel sinistre, si no abans, igual exigeixen responsabilitats, però sense ganivet i sense somriure, a tots i tots que els van sepultar en ell? Seria el seu, no hi ha dubte.

D'altra banda, a ningú ha passat inadvertit el fet que si es porta un ganivet a la boca i es somriu, es cau el ganivet. I es pot clavar en un peu, que ja seria el súmmum de l'infortuni que quan per fi surt un de la crisi, li hagin de portar directament a Urgències. Que proposi el Rei a la gent, doncs, coses més sensates i de major fonament, i deixem els ganivets, per prudència, fora de l'abast dels nens i dels espanyols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT