PUBLICITAT

Estafes

JESÚS GODOY
Especialista en cultius agrícoles i economia agrícola

Aquests dies enrere he estat testimoni d'un esdeveniment a Andorra que m'agradaria fer notar. Estem en males èpoques de treball, per què no dir-ho, tot està malament, el pessimisme és generalitzat.

Això aguditza l'enginy de la gent que tria el malviure, fins i tot en aquestes terres on se suposa, i així és, està tot més controlat en ser un país petit. La gent puja amb la desesperació de trobar alguna feina per a la temporada d'hivern que s'apropa no coneixent el funcionament intern d'Andorra. És el cas que a un bon noi d'Espanya li va passar. En la seva desesperació va conèixer a algú, que segons deia li podia arreglar els papers de treball temporal, al·legant que tenia una empresa heretada del seu progenitor. L'esmentat jove va confiar en el que aquesta persona li va dir, ja que l'ardit estava molt ben dissenyat per enganyar.

Certificats d'empresa amb número de CIF, contracte de treball amb el nom de l'empresa i tots els tecnicismes legals, visita a la família a la qual l'empresari pertanyia, informació a les finestretes d'immigració, etc.

Total, el desenllaç d'aquesta història és que al visitant desesperat li van estafar cent cinquanta euros i es va quedar amb tota la seva pena, i encara que la Policia detingui l'estafador, els diners en aquests casos és irrecuperable.

Si algú llegeix aquestes línies ha de saber que el primer que cal fer quan s'arriba a un lloc que no coneixes és informar-te.

Ara mateix les quotes de treball temporal estan tancades pel Ministeri, i s'obriran quan caigui la neu o a principis de temporada d'hivern, no hi ha res més, la resta de permisos són complexos per la necessitat de titulacions i la quantitat de requisits.

Informeu-vos com a prevenció sobre com funcionen els diferents permisos de treball i residència, així sabreu que el que us ofereixen és veritat o us estan tractant d'enganyar. Assessoreu-vos un mínim i podreu anar amb molta més tranquil·litat. No costa res i sempre sereu ben atesos a les diferents oficines.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT