PUBLICITAT

Altres víctimes de Bankia

RAFALE TORRES
Periodista

La secció sindical de CCOO a Bankia ha elaborat un informe segons el qual un de cada cinc treballadors de l'entitat pateix d'ansietat i depressió, la meitat ha rebut últimament amenaces i insults dels clients, i la majoria ha vist afectada la seva existència i les seves relacions personals des que la empresa se'n va anar en orris. Lamentablement, l'informe de CCOO, sindicat que fins ara, per cert, no ha dit ni fet a favor de les desenes de milers de treballadors i jubilats perjudicats greument per Bankia, tot just apunta les causes de la realitat que descriu, sent en elles on radiquen les claus per entendre l'altíssim nombre de víctimes, a banda i banda del taulell, d'aquest monstre bancari llastat pel totxo i la insolvència que van compondre 7 Caixes d'Estalvi controlades pel Partit Popular, però en les quals tampoc faltava la presència d'altres partits i de la pròpia CCOO

Gairebé cent mil famílies, les dels estafats per les Participacions Preferents, més tantes altres desnonades ominosament de casa per no poder afrontar ara els pagaments d'una hipoteca que els van ficar pels ulls, viuen avui, encara no tenen una secció sindical que quantifiqui i publiciti els seus sofriments, en una agonia permanent. El nombre d'ells que necessiten de medicaments és aclaparador, amb la particularitat que alguns no poden pagar-se'ls per tenir els seus diners confiscat, o retingut, o sostret, pel Govern i els seus prestadors alemanys. Entre aquestes víctimes n'hi ha que no poden, necessitant-ho urgentment, operar, que no poden alimentar-se degudament, ni socórrer amb els seus estalvis confiscats ni als fills en atur, ni als néts. N'hi ha, també, que han mort a causa del disgust, i molts altres que, havent estalviat durant tota una vida de fatigues i renúncies, estan a la misèria perquè després del taulell de la seva caixa de tota la vida es van trobar amb algú sense coneixements o sense consciència.

És clar que els treballadors de Bankia ho estan passant malament, i per descomptat que no tots, ni molt menys, van secundar l'estafa ordida per la direcció ni es van fer còmplices d'elles. Ara són també víctimes de Bankia, senten en si, en les seves persones, en les seves famílies i en el seu futur, el maltractament i el menyspreu. El seu destí, i és una pena que no ho assenyali CCOO, està irremissiblement lligat al de les víctimes primigènies.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT