PUBLICITAT

Cap a una nova vaga general

CARLOS CARNICERO

Les manifestacions de diumenge en més de cinquanta ciutats espanyoles van ser un èxit doble. D'una banda, l'afluència de manifestants va ser molt important. Per altra, hi va haver absència total de disturbis que haguessin alimentat els desitjos del govern de criminalitzar el dret de manifestació.

A l'ombra de les manifestacions estava l'acte del jutge Pedraz que va posar en evidència el Govern fins a l'extrem que importants representants del Partit Popular van proferir insults greus contra el magistrat. Els intents d'incapacitar els impecables raonaments del jutge s'han estès als sectors més conservadors de la premsa.

L'ofensiva de la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, també han xocat contra un mur de l'opinió pública que no està per la labor d'admetre retallades en el dret constitucional a la manifestació lliure i pacífica.

La novetat d'aquesta convocatòria i de la de vaga general del proper dia 14 de novembre –si es convoca en ferm– és la seva dimensió europea per la coordinació dels països del sud.

Pot ser un inici d'unitat de protesta dels països més castigats de l'Europa del sud que finalment coordinarien la seva acció contra l'intent de constituir una Europa dels rics i una altra dels pobres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT