PUBLICITAT

Fuga de... la vergonya

RAFAEL TORRES

A prop de dos-cents vint mil milions d'euros ascendeix la suma treta d'Espanya en l'últim semestre. Aquesta brutal fuga de capitals, executada, pel que sembla, sense dissimular, a la llum del dia, en ús del dret dels rics a portar els diners on vulguin, atropella, però, un dret superior, el de qualsevol nació a defensar-se d'aquesta mena de terrorisme dinerari capaç d'enfonsar un país en la misèria.

La passivitat del Govern, que contrasta amb la ferma bel·ligerància del govern provisional de la II República Espanyola, que, com se sap, va ser saludada al seu adveniment amb la massiva fugida a l'estranger dels diners d'aquells que des del primer dia van conspirar contra ella , no fa sinó agreujar el succés per la sensació d'impunitat i de tot val que alimenta i transmet aquesta inanitat de l'Executiu.

Mentre s'ordeixen plans per despullar dels seus estalvis legítima i honradament obtinguts als milers de ciutadans que els van creure segurs a les seves caixes de sempre, bé que convertides sense que ho sabessin en coves de lladres on s'apilaven el botí sense que les institucions de control bancari (CNMV, BE, ...) diguessin ni piu, es permet aquesta despulla de la fugida de capitals, que ho és, despulla, tot i la suposada propietat particular d'aquests diners, l'origen no està, en tants casos, tan clar com el dels modestos estalviadors.

Amb aquests milers i milers de milions que se'n van ningú sap on, que s'esfumen com la vida a les nostres muntanyes calcinades, desapareixen inversions, empreses, llocs de treball, impostos, consum, crèdit i serveis públics de tota mena. Més, segons sembla, per a qui així furten el país l'oportunitat de reconstruir i refer, ni hi ha minves ni exigència de responsabilitats, ni retret legal ni institucional algun.

Amb aquests capitals que s'escapoleixen, que es treuen a passejar i si te vist ja no me'n recordo, s'escapoleixen també les últimes porcions de vergonya dels que, en comptes de saquejar els estalvis de la gent, haurien de combatre el saqueig general d'Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT