PUBLICITAT

Un referèndum imprescindible

CARLOS CARNICERO
PERIODISTA

Els grans sacrificis exigeixen consens; han d'estar d'acord els que pateixen les diverses retallades i han de tenir la possibilitat de manifestar-se sobre ells.

La democràcia no és un contracte en blanc. Exigeix ?un compromís renovable i renovat entre els representants i els representats. La democràcia perd legitimitat quan el contingut del pacte es canvia sense que els que van exercir en vot donessin la seva conformitat. ¿Què passa quan els representants fan justament el contrari del que van prometre?

Les motxilles i els quaderns tributaran al setembre al 21%. No hi ha beques de menjador i els col·legis volen cobrar per escalfar el menjar dels nens.

Hem tornat als temps de la carmanyola. Les mares, a més de patir l'atur, no tenen guarderies i han de preparar el menjar perquè els nens la portin a l'escola.

El sistema de vida de la major part dels ciutadans espanyols ha viatjat en el temps. Aquest desplaçament exigeix ?moltes explicacions i l'acceptació dels que el pateixen.

Els dirigents sindicals han seguit el seu pelegrinatge visitant al Rei per explicar com veuen les coses. I per manifestar el seu desig irrenunciable que es faci una consulta popular perquè el consens entre els dirigents i els ciutadans es reactivi. Només així al sistema que tenim podrem seguir anomenant-lo democràcia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT