PUBLICITAT

A més d'injustos, incompetents

CARLOS CARNICERO
Periodista

El truc de l'herència rebuda ja no funciona. La indignació és transversal. No hi ha cap sector de la població que no estigui amb l'ànim encès. Exceptuant aquest petit fragment de la casta dels elegits, són pocs, però tenen molt. I afilen les calculadores per tenir més. Ho va dir Antoni Brufau, president de Repsol: «Hisenda ha d'estar contenta amb els executius de l'IBEX perquè cotitzem molt». Sinceritat no n'hi falta, desvergonyiment, tampoc. Quan la classe mitjana es rebel·la, la cosa no és fàcil de governar amb un govern derrotat, sense crèdit, sense plans, sense suports. Res del que s'ha fet funciona. En set mesos de Govern una promesa és la certesa que es farà el contrari.

Els bombers s'enfronten a la policia. La policia es gira d'esquena als comandaments el dia que prenen possessió dels càrrecs. Falta una espurna perquè esclati la pólvora. No hi ha ningú, ningú, que estigui disposat a donar la cara pel Govern. Al ministre d'Hisenda no se li acudeix res més que proclamar al Parlament que no té diners per a aspirines. La Comunitat de València, la de Camps, l'orgull del PP, ha de demanar rescat sense esperar el tancament dels mercats. L'enfonsament dels indicadors assenyala que l'avió s'estavella. Mariano Rajoy ha aconseguit doblar la prima de risc en set mesos de Govern. ¿Com pot pretendre que se li doni suport si ell no ho va fer amb Zapatero quan la situació no era ni la meitat d'angoixant?

No hi ha on retallar més. El carrer explotarà al setembre, al crit «de perduts, al riu». Europa ha fracassat per la tossuderia i incompetència d'Alemanya i els seus corifeus. Cal dibuixar una nova sortida, amb euro o sense euro. Governar l'economia per comprar temps a preus raonables. Ja hem perdut una generació.

L'economia de guerra, aplicada a la classe mitjana i als més pobres, no ha fet més que empitjorar les coses. Ja es parla de recessió el 2014. Potser, també, el 2015. I els que han trencat la joguina es fan la pilota. La societat ja no aguanta més. Perquè ha descobert que aquests llestos són una colla d'incompetents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT