PUBLICITAT

Aquest govern, ¿d'on ha sortit?

RAFAEL TORRES
Periodista

Aquesta gent del Govern, ¿d'on ha sortit? Sí, de les urnes, però per les urnes només hi ha passat, i ha de venir d'algun lloc, d'un lloc crepuscular i estrany on l'asfíxia econòmica i moral dels febles produeix gaubança i hilaritat. No és cosa, certament, d'assenyalar com a tara específica d'aquest Govern la seva inclinació a la mentida i a l'incompliment sistemàtic de les seves promeses electorals, doncs, en realitat, gairebé tots ho fan, però aquest fervor que l'anima, i que tant desanima als altres, de governar contra el poble, contra els seus interessos, contra el seu benestar, contra les seves potencialitats, contra el seu present i contra el seu futur, sí que va resultant específic, senyal d'identitat, d'aquest grup estrambòtic que ha reunit Mariano Rajoy, sembla que per prendre als espanyols fins i tot l'alegria de viure.

Deixant a un costat el fet, d'envergadura monstruosa, que en l'esforç i el sacrifici comuns que se sol·liciten per afrontar la ruïna de les nostres finances, res es demana, ni s'exigeix, ni es confisca, a aquells que la van desencadenar, com tampoc a les grans fortunes, especialistes de fer-se volàtils i invisibles; un altre fet, el de l'encariment brutal de les entrades al teatre, dels llibres digitals o dels quaderns i els llapis dels nens, de la Cultura en suma, mentre es manté intacte el preu per anar als toros i al futbol, ja ho diu tot. Parla de la tendència gairebé mística, irracional en qualsevol cas, d'aquesta gent a enfonsar en la misèria a les persones. En aquest clima de subversió institucional que crea el designi de l'Executiu de fastiguejar tot el possible a la ciutadania, el comentari del Rei presumint de no estar de baixa, com si la seva disfunció de maluc fos a resultes d'un accident laboral, no crida tant l'atenció com ho faria en un context normal.

Aquest Govern, ¿d'on ha sortit? Va passar, sí, per les urnes, però com qui passa sense aturar-se davant d'un aparador buit. Però, ¿d'on ve? ¿I a on pretén portar els espanyols amb el seu ajust de comptes, que no dels comptes dels qui tenen les fortunes als paradisos fiscals?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT