PUBLICITAT

Donar la cara

ANTONIO CASADO
Periodista

Mitjançant l'aplicació d'una senzilla tècnica policial els cotxes oficials van quedar a resguard dels manifestants en acabar el ple del Congrés en el qual Rajoy va anunciar la seva quarta onada de retallades. Va ser dimecres de la setmana passada, 11 de juliol. Es tractava d'evitar que el president i els seus ministres passessin el tràngol de veure i sentir a ls qui vociferaven enfront del Palau de la Carrera de Sant Jerónimo. Funcionaris en la seva majoria, pel que sembla, citats per multidifusió de missatges a Internet.

En la memòria tenim també l'esbandida de Rajoy en el Senat. Va sortir per una altra porta per fugir dels periodistes que, curiosos ells, tenien l'intolerable propòsit de fer-li alguna pregunta després d'un ple a la Cambra alta. Molts analistes van convertir l'anècdota en categoria i es van esplaiar sobre la presumpta resistència del president del Govern a donar la cara quan vénen maldades.

La tercera en el front. Em refereixo a l'avançament del discurs que el president del Govern i del PP havia d'haver pronunciat a Granada com a tancament del congrés regional del seu partit a Andalusia a les 11.00 hores del diumenge. Es va avançar a la nit del dissabte per evitar als funcionaris convocats pels seus representants sindicals per manifestar-se davant del president que acabava de decretar una retallada salarial.

Encara així, no va ser el pitjor, l'esmentada maniobra, destinada a eludir la protesta. Va ser pitjor que en el discurs mateix de Rajoy es van fer apel·lacions als militants del PP per sortir al carrer «amb el cap ben alt» a donar la cara i dir en veu alta que no tenen res de què avergonyir-se. Sincerament no em sembla que, després de fer tot el contrari, fos aquest el millor moment de demanar a la seva gent el que Rajoy els va demanar des de la tribuna.

És lògic que els ciutadans vulguin saber per què és tan fàcil amargar la vida a uns i tan difícil exigir la solidaritat d'uns pocs. Sembla que aquest Govern no està per la labor de donar la cara per explicar-ho.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT