PUBLICITAT

Diners tacats de sang.

LUÍS DEL VAL
Periodista

Els relats dels enviats de l'ONU no poden ser més esgarrifosos, i els cadàvers dels nens lligats i morts a trets llançats a boca de canó, les violacions de dones i nens, i, per acabar, l'ocupació de criatures menors de vuit anys com a escut humans contra possibles atacs, mostren una panorama d'horror que només és comparable als terribles successos de Rwanda.

Naturalment el sàtrapa sirià diu que aquestes monstruositats les cometen individus incontrolats, i Rússia i els països d'antiga influència comunista intenten difondre que tot això són històries inventades per Estats Units en particular i Occident en general. Rússia diu que està molt interessada a saber el que ocorre abans de pronunciar una paraula de condemna i, en efecte, està interessada, és a dir té interessos, perquè està venent helicòpters de combat al règim de Bashar al-Assad, conegut ja com el Carnisser de Damasc. Amb els helicòpters de combat es podrà controlar el moviment dels anomenats rebels perquè, després, els «incontrolats» puguin entrar en els llogarets per torturar i assassinar a persones civils.

Rússia porta mesos dient que cal assabentar-se bé del que succeeix i que té un pla. Per descomptat que el té: és un pla de venda d'armes, dut a terme amb el cinisme amb què actuen les potències internacionals.

Ni tan sols els relats dels enviats de l'ONU són capaços de posar-ho en dubte. Rússia aconsegueix diners tacats amb la sang dels més innocents, però no li importa que el color dels diners sigui una mica rogenc. Els diners no tenen pàtria i als nens sense vida la pàtria ja no els importa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT