PUBLICITAT

Tomàquets i escarabats

RAFAEL TORRES
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Si els tomàquets van sobreviure als cataclismes que van provocar l'extinció dels dinosaures, ¿no anem a sobreviure els espanyols a les exaccions i als atropellaments de les castes que posseeixen el poder a Espanya, i que són, per cert, sempre les mateixes? Als tomàquets els va ajudar molt l'extraordinària màgia biològica que porten dins, però també mancar per complet, per exemple, d'un president del Consell General del Poder Judicial que els sortís caríssim per la seva obsessió de treballar a tota hora, els caps de setmana sobretot, a la Costa del Sol, per bé que no investigant allò il·lícit que no va cessar amb la desarticulació dels malayos. Tampoc tenien els tomàquets, i això els va ajudar molt també, un govern que, en honor de la seva política de transparència i per infondre confiança en els seus socis europeus, es nega en rodó en exigir responsabilitats a aquells que van portar Bankia a la fallida perquè, pel que sembla, «no és el moment».

Els tomàquets, aquests benèfics amics de l'ésser humà, al que defensen dels radicals lliures que oxiden i minen el seu organisme, van sobreviure a les burrades de la Naturalesa, glaciacions, sismes, erupcions, bombardejos de meteorits, ¿però haurien sobreviscut a l'homofòbia del bisbe d'Alcalá o a la resistència dels seus semblants a pagar, com tothom, l'Impost de Béns Immobles? És difícil, en veritat, posar-se a la pell d'un tomàquet, però més difícil encara és posar-se, en les actuals circumstàncies, a la pell d'un espanyol. Robat, ultratjat, humiliat, ofès, escarnit, explotat, acomiadat, menyspreat, menystingut, estafat, espremut i sotmès, en fi, al jou secular dels pocavergonyes que han regit el seu país des d'aquests temps immemorials dels quals ens en recordem perfectament; no sé si l'espanyol trobaria en el seu interior, en aquest interior que cobreix la seva pell flagel·lada, la màgia resistent de la qual, fins al moment, només han donat mostres els tomàquets.

I els escarabats. També els escarabats han resultat ser, en la seva extrema fastigositat, irreductibles. Lamentablement.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT