PUBLICITAT

Optimisme amb Xavier Coma

JESÚS GODOY // Economista agrícola

En preguntar pel preuat valor paisatgístic del Principat, les seves paraules no s'aturen per pensar una resposta. «És clar que ho tenim en compte, som conscients que podem adornar encara més els nostres carrers i vessants a les mirades dels visitants. S'estudia una producció pròpia de plantes ornamentals, com hortalisses i fruites silvestres». La qualitat i la proximitat dels nostres productes és el nostre avantatge per poder competir, però tot té el seu procés, no és fàcil conscienciar el consumidor del valor afegit de les nostres produccions, el mercat establert és tan competitiu, que és una lluita constant.

I les mirades de la joventut, ¿es nota un acostament a aquest sector?. «Evidentment, hi ha un canvi de postura en el seu pensament, a poc a poc es van involucrant i agafant les regnes d'explotacions pròpies, està canviant la seva actitud, mostren i transmeten interès».

Ja ho veuen vostès, com bé diu Xavier, passarem aquesta mala ratxa, que les seves coses bones portarà i després, quan tot torni a anar bé, vindrà una altra i una altra, sempre ha estat així, però clar que s'està intentant donar solucions per part de les diferents administracions, associacions i institucions, el que hem de fer és no ser egoistes i no fer caure tot el pes de la responsabilitat sobre les seves espatlles, posem el nostre granet de sorra en el procés, ajudem-los a donar a conèixer els productes que ens ofereixen , tots els consumin nosaltres, tots ens convertim en una aposta de qualitat per al turisme, això és una cadena de la qual tothom es beneficia, si comença a girar serà en bé de tots. Tot és possible quan hi ha bones intencions.

Cal ser optimistes i integrar en els diferents moviments canviants que ens conviden a donar una sortida a aquest futur incert que tant ens deprimeix.

Moltes gràcies Xavier per la seva aguda visió.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT