PUBLICITAT

No tinguis por, suma-t'hi

PEDRO CALVO
PERIODISTA

S'havien passat mesos intentant crear la sensació que el moviment 15-M s'havia anat diluint des del seu sorgiment un any enrere. No volien assabentar-se que no només estava viu sinó que seguia treballant sense descans, encara que anés sense l'espectacularitat de maig de 2011.

Però és que en aquest primer aniversari els denigradors i menyspreadors del moviment s'han emportat el desencís del segle en comprovar que el suport inicial havia crescut, que el moviment havia madurat molt més, que els objectius s'havien anat aclarint a poc a poc i que el de menys eren les polèmiques sobre la seva conformació i fins i tot sobre les formes de les seves aparicions públiques, que han ocasionat indignes detencions policials i que no s'han cregut ni els seus propis propaladors. Al fons de tan patètics comportaments el que hi ha sobretot és una por, pànic al fet que l'onada dels indignats creixi i s'enforteixi fins al punt de posar en risc les bases d'un sistema corrupte i injust que està podrint els pilars del sistema democràtic i constitucional que va acabar amb la dictadura.

Són moltes la maldat i la falta de categoria humana i moral les que es necessiten per adoptar les postures que estem veient davant el fenomen més important des de la Transició. I davant la reacció més neta, sana, desinteressada i noble enfront de les avaries d'aquesta democràcia i dels sistemes representatius i enfront de la degradació de la vida pública i social que ni tan sols s'han corregit en ocasió de la profunda crisi socioeconòmica i política en què estem submergits. I els que participem de tota la filosofia del 15-M no anem a enganyar-nos amb demanar una impossible i inconvenient transformació en partit polític, que acovardiria la seva grandesa. El repte és transformar el conjunt de la societat i de tots els seus ressorts, també els partits i les institucions, impregnar-ho tot amb la il·lusió que un altre món i un altre país són possibles. A veure si així la por de molts es transforma en participació i solidaritat amb aquest moviment fins a fer-lo irresistible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT