PUBLICITAT

Marcats per la Bankia

CARMEN TOMÁS
PERIODISTA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Els mercats han viscut una setmana d'autèntica bogeria. L'IBEX 35 igual s'emportava la castanya de l'any com aconseguia la pujada més important de l'exercici. Enmig de la borrasca ha estat el sistema financer espanyol. La nacionalització de Bankia ha marcat el pas des que el dilluns el seu president Rodrigo Rato anunciés que abandonava. Els secrets de l'operació es van anar desvetllant a poc a poc mentre el valor, amb la total responsabilitat de la CNMV seguia cotitzant i perdent. Fins a 700 milions ha arribat a perdre, més d'un 40 per cent des que va sortir a borsa.

També en el centre de totes les mirades nacionals i internacionals ha estat el governador del Banc d'Espanya per la seva inacció des de fa anys i especialment en els últims mesos. Fins i tot Brussel·les s'ha mostrat disposada al fet que una auditora privada inspeccionés el sistema financer espanyol, un guant que el Govern espanyol va recollir i nomenarà a dos experts independents per valorar els actius de bancs i caixes. La rematada a tota la situació es va produir el divendres amb l'aprovació per part del Govern de noves normes relatives als actius immobiliaris i provisions, normes que tothom espera que siguin definitives per al sanejament del sector.

Per si això fos poc, en una setmana d'autèntica passió per al Govern, les autoritats europees estan convençudes que Espanya no podrà complir amb els seus objectius de dèficit. La qüestió està en què si ens acaben donant més temps, els interessos del deute ho pagaran car. Veurem com s'empassa el mercat aquest cúmul de notícies i quin és el comportament de la borsa, de la prima de risc i l'interès del bo a 10 anys.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT