PUBLICITAT

Riu Valira

  • ¿Que passa amb els nens i adolescents, qui controla les seves entremaliadures?
JESÚS GODOY
ESPECIALISTA EN CULTIUS AGRÍCOLES I ECONOMIA AGRÍCOLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

En aquesta imatge podem veure que la força amb la qual baixa el riu Valira al seu pas per Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, no és gens menyspreable. Bé, no els he de mostrar aquesta imatge perquè el vegin, vostès mateixos ho estan veient cada dia, la pluja i el desglaç han fet que el cabal tanca augmentant cada dia, és normal, les muntanyes han de desfogar d'alguna manera i això passa cada any.

Si s'observen les tanques de seguretat que protegeixen als vianants, són fortes, resistents, però a mi m'arriben per la cintura i jo no puc presumir de molta alçada, sóc una persona normal i corrent. Per a la gent major d'edat i que té coneixement són suficients, ¿però que passa amb els nens i adolescents, qui controla els seus actes i les seves entremaliadures? La seva naturalesa imprevisible no els fa ser conscients del veritable perill que hi ha en aquesta atraient escuma blanca que l'aigua esquitxa en xocar amb les enormes pedres, en l'estrident soroll que a uns molesta i a altres relaxa, a la seva edat, encara que estiguin perfectament educats, ells pensen d'una altra manera i algunes vegades aquesta altra manera de pensar comporta actes inapropiats.

No se si haurà passat alguna vegada que hagi caigut algú o no, però si estic segur que no sóc l'únic que s'adona del perillós que és el riu en aquest estat, la inclinació del terreny és important i el cabal d'aigua també, les coses estan molt bé mentre no passa res, però un cop que passa, ¿que podem fer? Us ho diré, res, excepte queixar-nos, però clar, ja és tard, ¿o no opinen el mateix?.

Fa poc he sentit rumors que es volen fer algunes reformes al Parc Central per a l'any que ve, no se quin tipus de reformes seran i no tinc cap dubte que seran per a bé, però, utilitzeu la imaginació per un moment, és gratis i no costa diners, ¿s'hi inaginen un parc reformat en tot el seu esplendor amb un riu calmat es fa el seu protagonisme i més encara, un passeig en barca per curt que fos les tardes d'estiu? No sé com es podria fer, amb dics naturals de pedra en què l'aigua desguassarà per baix de manera que fos frenant i evadint-se a poc a poc, però clar, potser amb la força que arrossega ara, el canal no seria prou alt, o afegiríem més perill a l'assumpte en qüestió, o, les pedres que aquesta arrossega aviat ho enfangarien tot, també podria desaparèixer l'encant de la seva música que cada dia ens acompanya, en qualsevol cas són accions i problemàtiques d'una ciutat que a mi no em pertoca decidir, si no a tots, el mateix seria la millor solució és pujar les barreres de seguretat, però ¿quan?

Resumint, aquesta és només la meva opinió reflectida en un article, però, ¿volen que els digui quina és la part més important de qualsevol article?, L'opinió dels que el llegeixen, sobretot si la diuen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT