PUBLICITAT

Agradezco tu amor pero...

ALEXIS ESTOPIÑÁN
[email protected]

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Agradezco tu amor pero tengo otros planes és el darrer llibre de poemes publicat a finals del 2011 per Ester Fenoll. Un poemari que denota la qualitat i maduresa d'una de les millors escriptores del país. Per primera vegada escriu en castellà, i me n'alegro que ho hagi fet així perquè espero i li desitjo una gran difusió.

El poemari és francament recomanable perquè exposa els girs inacabables que realitzem cadascú de nosaltres en el laberints del nostre interior. Ho fa amb la mateixa valentia que transparència, però, i aquí està el més increïble, és que en surt indemne perquè no cau en la sensibleria ni en la innocència o en el penediment. Com un acròbata caminant per la corda, exposa no sols experiències i pensaments acumulats sinó els posicionaments de qui ha fet un punt d'inflexió a la vida.

Són poemes que descriuen els gajos de l'ofici de viure, de viure amb sentiments. Com diu el seu prologuista, els seus poemes són com un gat caminant entre copes de vidre que et dóna constantment en què pensar.

Cada vers és un cop de puny que no et noqueja perquè el següent encara és més dur. És quan vols fugir i no pots, és quan fuges i no pots parar, és quan ho tens i et sents buit, és una constant que canvia. I tot i així, no s'acaba preguntant si val la pena continuar vivim. Senzillament gaudeix d'una fortalesa rara avis perquè continua caminant endavant per la corda alçada.

El llibre i els seus poemes estan gratament il·lustrats, de forma que els dona una força delicada i trencadissa que et fa riure i plorar alhora, mostrant una soledat que s'ha declarat inajornable i constant.

No m'agrada diferenciar entre realitat i ficció, són les dues cares del mateix. És un llibre de poemes i és una filosofia de vida. Són uns poemes per ser rellegits, per troba'ls-hi la seva comprensió i la seva pau interior sense opció a l'autoengany o a la supèrbia.

Ara que s'acosta el Sant Jordi, volia parlar de llibres, però per aquest poemari, la mateixa valentia per regalar-lo, s'ha de tenir per llegir-lo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT