PUBLICITAT

A propòsit de les acusacions

  • En cap moment vaig emetre cap judici sobre les ofertes presentades a concurs
CÈLIA VENDRELL SERRA
Consellera del Comú d'Escaldes- Engordany

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

En l'edició d'EL PERIÒDIC D'ANDORRA del dia 21 de març de 2012 sortia una notícia en la qual es comunicava que, degut a una visita per part meva a un tècnic del Comú d'Escaldes-Engordany, aquest se sentís «incòmode» en el procés de selecció de l'empresa que hauria de dur a terme el control de plagues de la parròquia; motiu pel qual hagués demanat a ser rellevat de la mesa de contractació.

En el document escrit per part del tècnic del Comú no se m'acusa directament de cap fet, únicament considera «que les recomanacions que m'han estat efectuades per part de la Sra. Vendrell condicionen el meu informe, al provenir d'una autoritat comunal». Voldria aclarir en que van consistir aquestes «recomanacions».

El divendres 9 de març, vaig anar al Comú d'Escaldes-Engordany amb l'únic objectiu d'assistir a la comissió de circulació. Quan vaig arribar a la sala on estava prevista la reunió no hi havia ningú. Era més tard de les 18.30 hores i únicament hi havia llum al despatx del tècnic al qual es refereix la notícia. Vaig entrar al seu despatx per tal de demanar-li si sabia a on estaven els assistents a la reunió de la comissió. Insisteixo que vaig entrar al despatx amb l'únic objectiu de saludar-lo i de demanar-li si sabia on es trobaven els membres de la comissió de circulació, ja que no hi havia ningú a la sala i teníem reunió.

Ell tenia sobre la taula les diferents propostes del concurs de plagues i, de forma molt distesa i informal, vam parlar d'aspectes relacionats amb el control de plagues. Va ser un diàleg a dos bandes, amb preguntes i respostes dels dos costats. Va ser una conversa tècnica sobre el control de plagues. No vàrem comentar ni encara menys analitzar les propostes. En cap moment vaig emetre cap judici sobre les ofertes i encara menys vaig fer cap al·lusió ni de prop ni de lluny a que la proposta feta per la meva empresa fos la millor. En cap moment vaig voler incomodar al tècnic del Comú.

Si algú vol interpretar aquest intercanvi de punts de vista com una forma de coacció cap a un empleat del Comú d'Escaldes-Engordany és lliure de pensar-ho, però la gent que em coneix sap perfectament que aquesta no és la meva forma de ser i menys de fer. Justament, si vaig entrar en política activa ara fa un any donant suport al Partit Socialdemòcrata és per lluitar contra aquestes situacions. Vull viure en un país on regni la transparència.

Ara fa 32 anys, vaig perdre el meu pare en un accident de cotxe, jo encara no tenia 10 anys. Aquest tenia una empresa de cristalleries que a la època era la més important del país. Avui encara, molta gent que el va conèixer, al veure el meu cognom em demana si sóc filla seva i em parlen del meu pare i també de la mare qualificant-los de persones atentes, justes, rectes, honestes i treballadores. Així també em defineixen el meu avi Josep Serra, pioner mecànic amb el garatge Internacional. Em sento molt orgullosa dels dos meus cognoms, Vendrell Serra. ¿Algú podria entendre que jo volgués tacar aquests cognoms amb un entredit com aquest? La meva resposta és no!

No va ser fins el dilluns 19 de març en una reunió al Comú d'Escaldes-Engordany, que la Sra. Trini Marín, Cònsol Major, el Sr. Marc Calvet, Cònsol Menor i el Sr. Josep Tudel, Conseller i President de la comissió de serveis em van notificar que la conversa que havia mantingut amb el tècnic era molt greu. Davant d'aquestes paraules i, encara sorpresa pel que insisteixo havia estat una conversa informal, al meu entendre, sense cap mena d'interès per beneficiar la meva empresa, vaig comunicar immediatament en aquella reunió que retirava la proposta. Els representants del Comú van insistir en que no era necessari que retirés la meva oferta ja que buscarien un altre funcionari o empresa externa que s'ocuparia del procés de selecció. No obstant això, de nou vaig afirmar que el millor era retirar-la.

En la reunió del dia 21 de març en presència del tècnic en qüestió, de la Sra. Trini Marín, Cònsol Major, del Sr. Josep Tudel, Conseller i President de la comissió de serveis, del Sr. Aleix Mañosas, Conseller i del Sr. Àngel Grau, secretari del Comú, vaig presentar per escrit la meva demanda de retirar la proposta.

Davant d'aquests fets, vull deixar ben clares dues coses:

D'una banda, lamento que es vulgui fer un ús polític d'aquesta qüestió.

D'altra banda, vull reiterar que la meva presència al Comú en aquell moment era únicament per assistir a la comissió de circulació i, en cap cas, la meva intenció era d'interferir de qualsevol forma en el procés de selecció de les empreses. La conversa mantinguda, en tot cas al meu entendre, va ser un intercanvi de criteris tècnics generals en el control de plagues sense entrar a valorar les diferents propostes.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT