PUBLICITAT

Farts de la corrupció

CARMEN TOMÁS
PERIODISTA

Periodic

Més i més casos de corrupció a Espanya. Sembla que és un dels nostres eterns problemes. I no només a Andalusia, on ja la mà dels polítics i afins és massa llarga. És a Balears, on l'expresident acaba de ser condemnat a 6 anys de presó. És al País Basc on s'acusa al cunyat de López de no saber d'on ha tret ni més ni menys que 400.000 euros. Ja està bé. Els ciutadans volem que s'acabi d'una vegada amb aquesta conducta, amb la forma en què massa es comporten amb els diners públics. Volem que se'ls jutgi, se'ls inhabiliti per a molts anys i sobretot exigim que retornin els diners.

El govern prepara lleis contra els mangants i és el que cal fer. Però, amb el codi penal a la mà ja es poden tractar molts dels casos coneguts, perquè no exigim únicament que s'actuï contra les evidències jutjades sinó també amb les actuacions que no necessàriament comporten emportar-se els diners sinó senzillament malgastar-los, tirar-los.

Arruïnar un país, per exemple, ¿no ha de tenir cap conseqüència? A Espanya, sembla que no. És més, el governant que ho ha aconseguit en temps rècord ara se'n va a donar xerrades pel món. La primera parada serà a Veneçuela a la Cambra de Comerç. No se m'ocorre sobre què pot donar una xerrada a empresaris l'ex president Zapatero. I que damunt li paguin per això, quan al seu país la ruïna de milions de persones i empreses és desmoralizant.

Aquest país ha de canviar i ara el PP té una oportunitat d'or per aconseguir-ho. Té majoria absoluta al Congrés i governa en gairebé totes les comunitats autònomes i en milers d'ajuntaments. Té l'ocasió de fer d'Espanya un país on el corrupte no tingui més sortida que la presó i la devolució dels diners.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT