PUBLICITAT

El dia després

CHARO ZARZALEJOS

Diumenge que ve, amb els resultats de les eleccions andaluses i asturianes a la mà, s'iniciarà el dia després per a l'estratègia a seguir en els propers mesos. Estarem més prop de saber si, efectivament, com diu el PSOE, el Govern espera a després d'aquestes eleccions per anunciar-nos mesures que ara «per por de perdre vots, no s'atreveix a plantejar» i ens aproparem a esbrinar com serà la definitiva estratègia d'oposició del PSOE.

Si els socialistes aconseguissin, amb els inevitables pactes, que el PP no governés ni a Andalusia ni a Astúries, seria la primera alegria que Pérez Rubalcaba podria apuntar a la seva difícil agenda. Ho interpretarien com la primera esmena a la totalitat a la gestió de Rajoy i l'inici de la seva remuntada, aquesta amb la qual es van animar a si mateixos en la passada campanya de les generals.

Seria un respir per al PSOE i una patacada per al PP i, per descomptat, per a Rajoy que, fins i tot en el cas que el seu partit no veiés satisfetes les seves aspiracions, no està disposat a modificar els seus plans de reformes. El Govern no aspira, ni tan sols, al fet que se l'entengui. La seva aposta és poder oferir resultats, sabent que el que tenen per davant és una costa amunt esquitxada de sots... «però la pujarem».

Aquest dia després, que serà llarg, coneixerem uns pressupostos difícils per a una situació difícil, però tan important com això és que s'obre un llarg període sense urgències electorals que tantes impostures i exageracions provoca en els que lluiten pel vot. Sense aquestes urgències, els nostres polítics seran més ells mateixos i es parlarà del copagament, i del pacte fiscal amb Catalunya, i de la vaga general ja convocada dintre del termini i en la forma escaient per al dia 29 i. després de les eleccions i de la vaga. tots seguirem enfrontant-nos a aquest difícil temps que tantes vides i projectes ha destrossat esperant, sense ja esperar, que les dues grans forces polítiques arribin a acords mínims, però de fons, com a millor garantia d'evitar l'abisme que és alguna cosa diferent i més greu que poder fer front al dèficit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT