PUBLICITAT

La vaga

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Tan profunda és la regressió política que vivim, que fins es discuteix el dret dels treballadors a la vaga, i això que es tracta de pràcticament l'únic dret legalment reconegut que els queda. Convocada en protesta per l'ominosa Reforma Laboral propinada pel Govern, la vaga general pretén expressar alguna cosa més: la irada i radical oposició al desmantellament de l'Estat del Benestar, a les retallades salvatges en Sanitat i Educació, a l'atur, als sous de fam, a la submissió als «mercats» i a la condemna d'un terç de la població a la misèria.

Es discuteix el dret a la vaga, o bé es criminalitza la convocada per al dia 29 sobre la base de la seva suposada inoportunitat, que la fa fins i tot «antipatriòtica». La propaganda, com es veu, no coneix límits. L'única antipatriòtic, en puritat, és empobrir els compatriotes i privar dels drets bàsics i fins d'esperança, però què no argüirien els poderosos debe?ladores de la democràcia si aquesta Vaga General fora, en comptes del que serà, poc més que una gran manifestació de protesta que dura 24 hores, el que havien estat, en temps d'oprobi i explotació que crèiem superats, les vagues generals, que no concloïen sinó amb la derogació de les lleis iniqües que les provocaven, amb la negociació i el acord satisfactori per a les parts, o amb l'acceptació de les reivindicacions plantejades.

La moderació dels sindicats convocants de la vaga general del dia 29 no es veu corresposta per aquest pretès tea party que sembla estirar el Govern fins a les posicions més extremes. La de fer cas al clamor general, expressat pacíficament als carrers de totes les ciutats espanyoles, contra el tipus de política social i econòmica que pretén establir el govern, ja col·loca a aquest en una posició extrema. Actuar contra la voluntat i els interessos d'una part tan significativa del poble espanyol, carregar tot el pes de la crisi sobre les esquenes dels treballadors, ja és col·locar en una posició extrema. I enrocar-se en el sectarisme ideològic enfront de l'interès general, nacional, també.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT