PUBLICITAT

El conflicte està servit

CARLOS CARNICERO
PERIODISTA

Les manifestacions d'ahir són un primer avís del que passarà el dia 29 com prolegomen d'un conflicte que es mantindrà latent.

El rerefons és una amalgama de por, indignació i falta d'esperança. Els sacrificis que exigeix ?el govern com a vicari de la senyora Merkel no tenen contraprestació en el curt termini. Les previsions del govern són sis-cents mil aturats més a finals d'any: té aquesta societat capacitat per instal·lar en la tragèdia només amb una esperança difusa que al final es produirà una recuperació. ¿Hi ha alguna previsió que es recuperin els terrenys perduts o el que s'ofereix és la institucionalització de la pobresa?

¿Mileurisme, atur, precarietat laboral, pèrdua de qualitat de vida democràtica. Qui s'apunta de bona gana a aquest menú?

Cada dia es confirma més que la sortida de la crisi a costa de l'austeritat impossibilita la reactivació de l'economia. I els mètodes no tenen aplicació als sectors més afavorits de la societat. Els rics segueixen sent cada vegada més rics i surten en els rànquing internacionals de poder. I els pobres cada vegada estan més desesperats.

Amb aquest escenari i aquestes mesures, la resultant no pot ser altra que conflictivitat social. I això va a generar una societat en conflicte.

El PP està assentat en el poder i res li farà canviar el diapasó. El PSOE està captiu i desarmat. I la societat desesperançada. Absència de lideratges alternatius condueix a una certa manifestació de caos. Es busquen caps bé moblades per reconduir l'esperança.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT