PUBLICITAT

Amb una sola passarel·la...

JOAN RAMON BAIGES
PERIODISTA

Hi ha polèmiques que no acabo d'entendre, la veritat. Enmig d'una tempesta econòmica, amb gent a l'atur, desnonaments d'habitatges, perill de les pensions de la CASS, retallades als funcionaris, retallades al sector privat, empresaris que ja no aguanten més temps, comerços buits, davallada del nombre de visitants, matriculacions a zero, construcció gairebé desaparescuda, zero inversió pública, futur augment de les cotitzacions de la CASS, comuns amb les arques buides, Càritas desbordada... I m'aturo, perquè em faltaria espai.

I amb tot això per davant i darrere es cola el notición de l'any, els quatre carrils a Valira Nova. I el Govern en fa cas; això sí que es dispersió, i no facilitar l'accés a la nacionalitat als residents o que les dones no hagin d'avortar il·legalment a Barcelona.

Com en el cas del Prat i rodalies, quan els veïns van comprar els seus pisos, vull creure que eren conscients que al costat hi ha un aeroport. Fins que no es demostri el contrari, les vaques no volen, però es van queixar del soroll dels avions. Quan es van comprar els pisos a Valira Nova, els veïns eren conscients que al costat passava una carretera general, i per tant un trànsit dens i molts conductors imprudents que superen els límits de velocitat. Que no s'interpretin malament aquestes ratlles, doncs la prioritat sempre és la integritat de les persones. No hi havia parada de bus, i és va fer una campanya reivindicativa. Primer es va fer l'absurditat de posar només una en sentit sud, després la segona a l'altre canto.

Passen els anys, la societat avança i el país progressa, poc, però alguna cosa. Es fan els túnels i es projecten quatre carrils, no es pot parlar d'una via ràpida però sí que millor que la del segle passat. I tornem a ser-hi. ¿Saben que costa un radar? Al voltant de 80.000 euros, i s'han instal·lat dos, no per a una cacera de bruixes marca PS segons DA, sinó per a cacera de cotxes i recaptació de multes. I com sempre, els conductors juguen a frenar i accelerar, en qüestió de segons, com passa a la Bartra i en altres indrets.

La passarel·la difuminaria la dispersió. ¿No hagués estat més raonable i segur un pas elevat per als vianants?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT