PUBLICITAT

El dret a discrepar

  • Entenc el nerviosisme del cap de Govern, la crisi perdura i no es generen llocs de treball
VICTOR NAUDI
President del Partit Socialdemòcrata d'Andorra

Periodic
Foto:

Del que entenc que havia de servir per llançar un missatge de força i entusiasme, únicament n'haurà quedat l'evident nerviosisme manifestat pel cap de Govern en acabar el congrés celebrat per DA aquest cap de setmana .

No en tenen prou amb una majoria de 22 a 6 representants al Consell General i la majoria a quasi tots els comuns, que encara reclamen no solament el silenci de l'oposició, sinó que s'exigeix l'aplaudiment a tots els seus actes.

Senzillament ens allunyem perillosament dels valors democràtics que sortosament molts de nosaltres celebrarem demà .

Alguns haurien de menjar cues de pansa, especialment aquells que prediquen el contrari del que van fer tot just fa un any i escaig.

La passada legislatura en plena crisi econòmica, ¿qui va fer bloqueig? ¿Qui va frenar els pressupostos de l'Estat? ¿Qui no va voler participar a les taules per reformar la funció pública? ¿Qui va crear crispació?

Reconec que en alguna actuació ens varem equivocar, però no ho devíem fer tant malament quan ara, alguns ministeris continuen els projectes engegats pels socialdemòcrates responsablement i sense soroll. També vull recordar que sense dramatitzar varem fer pública la situació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), emprenent les reformes necessàries per al seu redreçament econòmic, però també social.

Entenc el nerviosisme del cap de Govern, la crisi perdura, no es generen llocs de treball i les accions no arriben.

Aquest govern s'ho juga tot a una carta, la de la inversió estrangera. Mentre, tan els acords de no doble imposició van per llarg, a l'igual que les reformes estructurals, i ni el Govern ni el grup de la majoria al Consell no legislen o ben poc. ¿On està la valentia del govern dels millors? ¿A les declaracions post-congressuals ?.

El deure de les minories a l'oposició és de controlar i impulsar l'acció de govern, que és el mateix que recordar allò que políticament es considera que s'hauria de fer i no es fa, clar que per poder fer, cal un projecte previ i les idees clares.

Els socialdemòcrates continuarem exercint el nostre rol d'oposició responsable al Consell General, però també als comuns en els quals tenim representació, tal com ja ha quedat palès aquestes darreres setmanes. ¿Sense oposició en cap comú quina hauria estat la pujada definitiva dels sous dels càrrecs electes?

Amb l'aclaparadora majoria per part de DA, al Consell General no té sentit voler fer creure que l'oposició posa pals a les rodes, senzillament perquè no aniria en lloc.

Per contra sempre que hi hagi diàleg, ens hi trobaran, ja que les coses avancen i milloren quan són fruit d'un debat obert, franc i transparent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT