PUBLICITAT

Saber i guanyar

RAFAEL TORRES
PERIODISTA

Tan persuadit sembla estar el govern del PP que saber és guanyar, que amb les seves retallades salvatges podria carregar-se el programa Saber i guanyar precisament, un dels pocs de la televisió que presumeix en l'espectador alguna intel·ligència. Saber és guanyar, certament, però en els temps que corren i per als que ho fan escampar, saber no només és sospitós, sinó subversiu, de manera que per contribuir a estalviar aquests 204 milions d'euros en què es xifra la minva exigida a RTVE, res millor que raspallar el programa de l'esplèndid i singular Jordi Hurtado, que és el dels espanyols que calmen la seva set de saber amb trossets de cultura general, una meravellosa cultura cada vegada menys general per cert.

Saber és guanyar, i ja que la cúpula directiva de l'Oficina Antifrau del Ministeri d'Hisenda sabia fer la seva feina, o si més no prou per investigar les trames Gürtel i Urdangarin, el Govern, que podria veure's compromès i perjudicat per l'aclariment total de la primera de les esmentades, ha destituït a l'aquesta cúpula en bloc, en massa. ¿Què passa? ¿Què no li agradava a Rajoy com treballava, o, potser, com podia seguir treballant? Saber i guanyar, i als que donen la partida per guanyada davant de la societat no els fa cap gràcia que la gent sàpiga res de res, ni que la gent s'assabenti, de la missa, la meitat.

Ja voldrien els espanyols honrats comptar entre qui els administren i els representen amb un ciutadà com Gero, emblemàtic concursant de Saber i guanyar que treballa, honradament també com no podia ser d'altra manera, al rectorat de la Universitat de Salamanca . El tal Gero és tan intel·ligent com modest, tan instruït com humil, tan lluitador com cavalleresc i esportiu, però els temps no estan, pel que sembla, per emprar quatre duros en la supervivència dels de la seva espècie. S'imposa la ignorància, així en la televisió com en algunes oficines.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT