PUBLICITAT

No repeteixin el d'Iraq

PEDRO CALVO
PERIODISTA

El PP està incorrent en la mateixa estupidesa que quan després dels atemptats de l'11-M va atribuir al PSOE el protagonisme de les revoltes populars contra el Govern d'Aznar per les mentides d'aquells dies nefastos. Ara atribueixen al PSOE semblant protagonisme en les protestes obreres i estudiantils, però sobretot alguns l'acusen d'estar darrere dels actes violents de grups incontrolats, actes desqualificats per les associacions d'estudiants i també per Rubalcaba i els seus.

La Història es repeteix massa vegades i ja se sap el dolent que això resulta per als que així procedeixen. S'ha repetit la frase que els socialistes tenen tant dret a coincidir amb els sindicats (inclosos els estudiantils, matiso jo) en les seves manifestacions com els populars a assistir a les dels bisbes. Doncs clar. Tot molt normal, excepte que algú es permeti el car luxe de titllar al partit de Rubalcaba de còmplice, instigador o col·laborador dels violents. Això últim entra ja en el terreny del dret penal, per si els tals no s'havien assabentat.

L'altra broma és la pesada insistència a culpar de tots els mals econòmics d'Espanya als seus antecessors en el Govern. Per descomptat que tenen tot el dret del món a seguir mirant cap enrere fins a la fi dels segles. Però és evident que són les decisions de l'actual Govern les que han indignat treballadors i estudiants, i també a sectors cada vegada més amplis de la ciutadania. Jo crec que els dirigents del Govern i del seu partit han començat a posar-se nerviosos massa aviat, encara que potser m'equivoco, doncs mai he tingut clar quan una ciutadania ha de començar a oposar-se al carrer a les decisions i maneres del Govern que recentment va començar. Recordo el pànic de l'Executiu d'Aznar durant l'etapa de les grans manifestacions contra la guerra d'Iraq. S'equivocarien molt greument si ara repetissin la història amb les mobilitzacions, que només acaben de començar, contra les ultraretallades i les bàrbares decisions legislatives contra la crisi i els seus efectes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT