PUBLICITAT

Madrid- Las Vegas

RAFAEL TORRES // Periodista

Se suposa que amb el propòsit d'obtenir les millors condicions per a la implantació del seu negoci a Espanya, el magnat del joc Sheldon Adelson, president i màxim accionista de «Las Vegas Sand», alimenta la incertesa sobre el lloc en el qual emplaçaria finalment el seu empori «Eurovegas»: Catalunya o Madrid. «¿Qui em dóna més?», sembla dir el senyor Adelson, que, com se sap, condiciona el seu aterratge al fet que no vagi amb ell la legislació espanyola referent a treball, fiscalitat, antitabac i estrangeria, o sigui, que no vagi amb ell en absolut la Llei que impera a Espanya, encara que això d'imperar sembla molt dir. Tant dir sembla, que si al nord-americà se l'exonera de complir les lleis, és que les tals no imperen ni molt ni poc al nostre país, els dirigents accidentals del qual semblen disposats a alienar una porció de sobirania nacional, fins i tot física, a canvi dels bitllets que creuen que porta el magnat, quan la veritat és que, com és consubstancial a tot negociant, vindria a emportar-se bitllets, i no pas a portar-los.

Deixant a un costat l'aspecte moral, aquesta cosa del joc, que constitueix el 90 per cent de l'assumpte, crida l'atenció, per patètica, l'actitud dels polítics espanyols, rendits davant del miratge dels 200.000 llocs de treball que, amb evident exageració, enarbora el de Las Vegas com a cimbell. Els mateixos polítics responsables de l'atur i de la catastròfica situació econòmica resignen en aquest particular i en la seva inquietant línia de negocis la creació de llocs de treball, o el que sigui això que no se subjectaria ni a l'actual i neoesclavista legislació laboral.

Els alcaldes del Baix Llobregat estan licitant fort perquè Sheldon plantifiqui el macroxiringuito al seu territori, però la presidenta de la Comunitat de Madrid, Aguirre, sembla guardar-se, mai millor dit, un as a la màniga: no li preocupa, doncs, segons ella, s'ha reunit ja quatre o cinc vegades amb Sheldon, i hi ha «feeling». ¿Quatre o cinc vegades? ¿Sí? ¿I què li ha dit? ¿I què li ha ofert del que, en realitat, no li pertany?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT