PUBLICITAT

Wert i les beques

RAFAEL TORRES // Periodista

Les recents declaracions sobre les beques del ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, podrien amagar, sota l'aparença del que és raonable, una altra estocada a la justícia social, és a dir, als pobres. Segons el ministre, caldria revisar el sistema de concessió de beques d'ajut a l'estudi per vincular -la més al rendiment acadèmic que a la renda, i la sospita que el Govern va ordint alguna enormitat sobre el particular neix precisament d'aquesta aparent obvietat, ja que les beques ja es concedeixen en funció del rendiment, és a dir, als alumnes que aprofiten els seus estudis i obtenen bones notes. Naturalment, l'altre requisit essencial, aquest que el senyor Wert sembla voler vorejar, és que l'alumne en qüestió no tingui els recursos econòmics necessaris per tirar endavant els seus estudis.

¿Què vol dir el ministre, doncs, quan apunta a la conveniència de no tenir molt en compte la renda a l'hora de concedir les beques d'estudi? ¿Que els fills empollons dels rics haurien de ser també beneficiaris d'elles? !Doncs sí que estem bé! Com que no crec que el senyor Wert sigui conscientment partidari del saqueig dels pocs diners públics de què disposem per part dels rics, dels «benestants», potser agraeixi que se li recordi, per tal d'allunyar de si la temptació de cooperar en aquest espoli, que les beques s'institueixen exclusivament per a benefici dels que no tenen, dels que no «poden», qual s'estableixen els principis d'igualtat i de solidaritat social, tan bàsics en democràcia. Per descomptat que, a més de no tenir diners, l'aspirant a gaudir d'una beca ha de tenir i demostrar capacitat per a l'estudi, però em sembla que això ja és així de tota la vida, pel que no es veu per enlloc la necessitat de revisar res.

O sí, hi ha alguna cosa que hauria de revisar urgentment en les beques: el seu nombre i la seva suma. Més beques i millor dotades. I ja està.

 

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT