PUBLICITAT

AD800

ALEXIS ESTOPIÑÁN

Sempre m'ha agradat de les persones grans la seva típica franquesa descarada. Ve a ser com un luxe que s'han guanyat amb el pas del temps. Suposo que la distància en vers les coses és la que els faculta dir el que pensen, sense reparar amb si cauran més o menys bé.

Per això sovint penso com el simple fet d'escriure, és un arriscat equilibri entre la vanitat i la gosadia. Però bé, avui dia aquest equilibri s'ha tornat més natural amb les xarxes socials, doncs d'una forma immediata i directa, faciliten a tothom qui ho desitgi, expressar la seva opinió.

Aquesta setmana està sent un reflex de com l'opinió pública pot aflorar com si s'hagués escorxat una ampolla de cava. Així es pot veure amb la gran quantitat de comentaris que han acompanyat en els diaris digitals, a les notícies de les pujades salarials d'alguns cònsols.

La qüestió ha arribat a tal punt, que hi ha qui ha sabut canalitzar l'opinió dels indignats, creant un grup en el facebook anomenant AD800 per expressar preocupacions, la falta d'ètica en general i les injustícies o dubtes.

Al respecte ve a col·lació, un frase que vaig llegir en el llibre Prefiero ser mujer, una recopilació d'articles d'Esther Tusquets (1936), publicats duran els setanta. La frase de François Giraud (1916-2003) diu: «La igualtat de sexes s'haurà aconseguit el dia en què una dona incompetent sigui nomenada per a un lloc de poder».

Però encara que algunes dones hagin acomplert el seu desig, estiguin preparades o no, el cert és que la frase feminista ha deixat de tenir sentit avui dia.

La frase s'ha desplaçat per una lluita per evitar que els incompetents, siguin homes o dones, deixin els seus llocs de treball a gent capacitada i amb ganes.

El que sí és ben cert, és que resulta molt més fàcil opinar, que discernir entre el que és cada cosa i el què s'ha de fer. Però bé, tothom pot prendre decisions, que errònies o no, s'acaben prenen en un moment desafortunat. En tot cas, al dret a equivocar-se hi ha la virtut de rectificar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT