PUBLICITAT

L'avís del CIS

FERMÍN BOCOS // Periodista

El primer sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques, realitzat fa un mes i, per tant, amb preguntes a ciutadans que ja coneixien la pujada d'impostos (IRPF + IBI) li ha passat la primera factura al Govern Rajoy: dos punts menys en intenció de vot. Tot i això, el PP avantatja el PSOE en gairebé 15 punts.

Els socialistes, amb un 28 per cent, obtenen un dels pitjors registres des què es realitzen aquest tipus d'estudis sociològics. Amb aquests resultats, els populars tornarien a obtenir majoria en unes eleccions generals, però si extrapolem aquestes dades a l'escenari andalús la llista que encapçala Javier Arenas es quedaria raspant el llistó: a un escó de la majoria absoluta.

És a dir, que malgrat que el suport al PP al conjunt d'Espanya segueix sent encara aclaparador, en el cas d'Andalusia –on el PP només té les seves pròpies forces per desbancar del poder als socialistes– l'efecte de sorpresa i enuig provocat per les primeres mesures (dures) d'ajustament empreses pel Govern pot posar en risc la seva victòria en aquella comunitat autònoma, l'última que queda en mans del PSOE.

Imagino que Javier Arenas estarà que treu fum després de conèixer els resultats de l'enquesta, dels traços gruixuts havia de tenir ja alguna notícia Rubalcaba (flamant secretari general del Partit Socialista), perquè només així s'entén que li oferís la presidència del partit a José Antonio Griñán, sabent que el mandatari andalús no ocultava el seu suport a Carme Chacón. Abans del cabreig que ha generat la pujada d'impostos, el PSOE d'Andalusia compareixia en les enquestes gairebé en caiguda lliure. Després del l'IRPF, segueix costa avall, però a menys velocitat.

És sabut que fins a la cua tot és toro, estic segur que des de la files dels populars andalusos s'han pres molt seriosament l'avís del CIS.

 

redaccio@elperiodicdandorra,ad



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT