PUBLICITAT

Goebbels i la reforma laboral

RAFAE TORRES

Es pretén vendre la Reforma Laboral a Espanya com la panacea per a la creació d'ocupació, quan la veritat és que la que s'anuncia acabarà de destruir-lo. Una altra cosa seria que aquesta reforma ho fos per infondre més qualificació, major estabilitat i millor remuneració al treball, però els tirs no van per aquí, sinó directes a la dignitat del treballador, que, un cop afusellat per aquests projectils de miserabilització que es proposen, quedarà convertit definitivament en esclau sense una altra esperança de manumissió que la d'encertar amb la grossa de la Loteria, i ni així.

Una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat, deia Goebbels, i la que per sortir de la crisi i acabar amb l'atur cal que els que guanyin poc guanyin menys porta repetint-se nou-centes i escaig. La veritat de veritat, que tot just es repeteix per tot el que incomoda el decòrum intel·lectual la reiteració dels fets obvis, és que n'hi hauria prou que la legió de pocavergonyes que han saquejat Espanya tornessin el botí robat, i que els empresaris fossin obligats per llei a reinvertir en les seves empreses i repartir més equitativament entre els seus empleats els beneficis, i que es privilegiés el talent sobre l'endoll en el món laboral, i l'honradesa sobre el bergant, perquè, de sobte, ens trobéssim amb un romanent tranquil·litzador per afrontar la crisi econòmica internacional que ha provocat l'usura dels «mercats». Només cal també escoltar les amenaces de les anomenades «agències de qualificació» perquè s'imposi com més aviat millor la reforma que instituirà més hores de treball, menys de festa i de gaudi familiar, menys salari, menys indemnització per acomiadament, menys i pitjors convenis, menys drets i menys tot, per calibrar l'abast d'aquesta conspiració dinerària, classista, fatxa, voraç, que pretén retrotraure el món del treball, i els drets dels treballadors, als albors de la Revolució Industrial.

La Reforma Laboral, en fi, no crearà treball digne d'aquest nom, subjecte a la justa reciprocitat entre patrons i empleats. Ans al contrari, destruirà el poc que queda d'ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT