PUBLICITAT

El triangle de la vergonya

PEDRO CALVO
PERIODISTA

Periodic

I enmig de tota la voràgine política, econòmica i financera, de nou el monstre de la corrupció treu l'imatge brutal a l'escenari del protagonisme.

Serà la casualitat la que ha propiciat la coincidència en el temps dels judicis contra Camps i Matas, que van ser no fa molt de temps presidents de les comunitats autònomes de València i de Balears, i de l'esclat del cas Urdangarín. Diguem que formen el triangle de la vergonya nacional, quan el nou Govern s'estrena en l'exercici de fer tot el contrari que havia promès fins a unes hores abans.

Objectivament, podrien defensar-se adduint que així són les coses de la política i de l'economia, argument que els valdria si haguessin dit el mateix quan l'anterior Govern de Zapatero ho va fer, per descomptat amb molt més marge de temps entre la promesa i l'incompliment. Res ha dit Rajoy al respecte a l'agència Efe. Però segueixo sense entendre com una majoria d'espanyols s'ha posat la corrupció per montera i l'ha beneït d'aquesta forma a les urnes, els dies 22 de maig i el 20 de novembre passats.

És veritat que en el terreny de les coincidències també apunta un agreujament del cas andalús dels ERO, amb aquest fastuós exdirector general d'Ocupació de la Junta, a qui acusen del de la cocaïna i dels grans dispendis.

Llenya al mico fins que parli anglès, però que no em comparin els excessos d'un director general amb els abusos, seguim dient que presumptes, dels presidents que havien estat exhibits com modèlics pel responsable màxim del seu partit, per donar algun intranscendent detall . Encara queden molts trams de la corrupció per passar al primer pla o als estrades dels tribunals.

No diguem Castelló, Alacant, Madrid, Castella i Lleó perquè ens quedaríem curts. Estimats amics: segueixo sense entendre-ho. Igual és que m'he tornat una mica rom. Però bé per a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que a Cadis ha dit coses sensates. ¿Guanyarà Griñán com van guanyar els peperos a València i Balears? Diuen que no.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT