PUBLICITAT

¿Però quin país és aquest, Espanya?

  • Donen ganes d'anar-se'n d'aquí i d'enviar a tots al Senat a vegetar
ANDRÉS ABERASTURI

Primer va ser l'anunci del nou govern autonòmic de Cospedal: «es deu moltíssim més del que ens havien dit, hi ha factures que estan fins i tot reflectides en pessetes» I Barreda assegurant que tampoc era per tant i Cospedal insistint que era per més i les farmàcies sense cobrar. Castella-la Manxa no és una bloc d'habitatges en què el president de la comunitat o l'administrador puguin fer alguna mala passada; tampoc una ONG del tipus de la que tots pensem que despatxava, pel que sembla fins i tot en la Palau de Marivent, es tractava d'un govern autonòmic encara que, això sí, amb una caixa d'estalvis trencada i un aeroport fantasma. Era el primer avís del que s'acostava.

I s'apropava el que ja sembla una realitat que complica molt les coses: el nostre dèficit espanyol no només no és del 6% com assegurava el Govern de ZP sinó que és possible que sigui fins i tot major del 8% segons el nou ministre d'Economia. I el ciutadà no dóna crèdit a que gent que se suposa responsable deixi anar aquesta enfilall de mentides amb les coses de menjar. Perquè si el que va dir Cospedal i ara diu de Guindos és cert, estic segur que en la justícia hi ha alguna manera d'implicar els presumptes responsables. L'altra possibilitat és que el que diuen els peperos no és cert i els serveixi com a coartada, però llavors Barreda i Salgado ja haurien d'haver posat la corresponent demanda per difamació o el que sigui.

Doncs no, ningú diu res. S'acusen de mentir, ¡ni més ni menys que de mentir en els comptes públics, de mentir sobre els nostres diners! i s'acontenten un amb dir que sí i un altre amb dir que no. ¿Però quin país és aquest? El Govern del Partit Popular no pot trair les seves promeses electorals sobre el tema fiscal limitant-se a dir que l'executiu de ZP els ha enganyat. ¿És que a l'oposició no portava un control de la cosa? ¿És que si no tenien accés als comptes reals i l'han vist ara no és l'engany o l'ocultació prou greu per a alguna cosa més que queixar-se? I l'ara oposició, igual: ¿no tenen res a dir sobre les acusacions del PP? ¿Si són mentida per què no desemmascaren al Govern? ¿I si són veritat per què no donen la cara i demanen perdó?

Donen ganes d'anar-se'n d'aquí, d'enviar a tots al Senat a vegetar i cobrar sous i dietes a canvi de res. ¿Però quin país és aquest on tot pot passar sense que mai passi res? Vull veure davant els tribunals a molta gent, als directius de les caixes que es repartien el botí de la institució gairebé morta blindats recessos immorals, vull veure als que al Banc d'Espanya donaven el vistiplau per a aquests lladronicis, vull veure els que van consentir i es van lucrar amb els aeroports de Castelló i Ciudad Real, vull veure'ls i que tornin els diners el primer i se'ls inhabiliti almenys per a treballar a l'Administració. I vull veure una comissió investigadora en els parlaments castellà manxec, valencià i nacional per aclarir responsabilitats i mentides que potser no són de presó però si de xafogor general. Vull veure tantes coses que no veuré, que ningú vol que vegi, que ja no és ni cabreig el que sento sinó un tristesa de segles per aquesta vella Espanya instal·lada eternament en l'estraperlo cutre i brut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT