PUBLICITAT

¿La Casa ho sabia?

RAFAEL TORRES // Periodista

L'ens conegut com Casa Reial, que no és exactament el rei, ni casa, sinó, com si diguéssim, la societat de gestió i comunicació que controla tot el relatiu a la Corona, coneixia almenys des de fa cinc anys els tripijocs, presumptes tripijocs certament, d'Iñaki Urdangarin. Lògic. Si la Casa Reial està al corrent de tot el que es diu d'ella, ¿no anava a estar-ho dels passos d'un gendre, d'un individu adscrit al radi de la pròpia Casa, i fins i tot a la família que l'habita? El que els espanyols ja no veuen tan lògic és que la Casa, diguem la Casa, no posés els fets en coneixement de la Fiscalia, o d'Hisenda, si és que, com sembla, els va trobar tan «inadequats» com per recomanar a la criatura que el deixés i que posés terra pel mig, aigua, tota l'aigua del mar, en aquest cas.

Si tot ciutadà es constitueix en agent de l'autoritat davant d'un delicte flagrant, bé que amb les limitacions pròpies del seu amateurisme policial i judicial, es podria haver esperat d'aquesta Casa l'actuació ràpida, ferma i exemplar que requerien, sens dubte, les circumstàncies. Lamentablement, no ha estat fins avui, després de les inicials i imprecises denúncies del PSOE balear, i després de les molt més contundents indagacions i sospites de la Fiscalia, del jutge, de la policia i de tot el món, que ens assabentem que la Casa Reial ho sabia, i que lluny de posar la mà al presumpte i, si s'escau, de comminar-lo a retornar els diners públics que als espanyols els ha costat tantes fatigues guanyar i que els fa avui tanta falta, li va recomanar que fes mutis , discretament, pel fòrum, eludint la seva responsabilitat moral i penal. Hum ...

Després diuen que alguns estan aprofitant això d'Urdangarin per atiar a la Corona i posar-se'l difícil a Felip de Borbó, que pretén, segons sembla, tenir en un futur pròxim la Prefectura de l'Estat pel ranci i irracional procediment, escassament democràtic en tot cas, de reclamar per a si la corona que avui cenyeix el seu pare per aquesta simple raó, perquè és el seu pare i ell és el seu fill. Es veu que en aquesta Casa es desconeix una senzilla veritat: que el pitjor enemic d'un, és un.

 

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT