PUBLICITAT

El cop de puny del Rei

CARLOS CARNICERO
PERIODISTA

Molt enfadat ha d'estar el Rei per dir que el seu gendre no ha tingut un comportament exemplar. I molt conscient del perill que els escàndols de corrupció tenen per a la monarquia. El Rei ha donat un cop de puny sobre la taula perquè és conscient del que es juga.

Primera pregunta: ¿qui en el si de la família reial coneixia les activitats econòmiques del Duc de Palma? Els beneficis que obtenia en aquesta estranya fundació per no fer res ho eren en funció de l'adscripció d'Iñaki Urdangarín a la Casa Reial, d'una o altra forma. Es paga per no fer res a qui pot influir. A ningú més. Segona pregunta: ¿Ningú a l'entorn del Rei coneixia les activitats de qui ara es condemna amb la frase que «no ha tingut una conducta exemplar? Tercera pregunta: ¿Va ser el coneixement d'aquestes activitats el que va portar als Ducs de Palma a residir als Estats Units?

El panorama s'endevina negre. Encara no hi ha ni tan sols imputació, però el que es dedueix de l'actual coneixement dels fets no és gaire esperançador per al marit d'una de les filles dels Reis d'Espanya.

La possibilitat, que s'obre camí a marxes forçades, d'un membre de la Casa Reial –que ara ha estat apartat– a la banqueta dels acusats és molt poc prometedora per a la monarquia. Si era complicada la transició entre el Rei d'Espanya i el seu fill Felip, l'assumpte Urdangarín la converteix en espinosa. El cop de puny del Rei és una conducció d'Urdangarín a la picota. Perquè el Rei sap, pel que li va passar al seu avi, Alfons XIII, que la monarquia a Espanya està sempre pendent d'un fil. Ara té més possibilitats que mai de que aquest fil es trenqui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT