PUBLICITAT

Votar en clau estatal

ALEXIS ESTOPIÑÁN
[email protected]

aquesta setmana s'ha atorgat el Premi Nacional de les Lletres 2011, a un vell conegut de la nostra Universitat d'Estiu, en José Luís Sampedro. Un premi que atorga el Ministeri de Cultura d'Espanya en reconeixement al conjunt de la obra literària d'un escriptor espanyol.

Professor d'Estructura econòmica des del 1948, va començar escrivint teatre utilitzant pseudònims mentre exercia com a professor, fins arribar a entrar a la Real Acadèmia Espanyola al 1990.

Tot i que se'l recordarà sempre per obres com La sonrisa etrusca, Octubre, octubre, La vieja sirena, o Real sitio, el més valorat de Sampedro és la seva qualitat d'intel·lectual compromès amb la realitat actual. No en va, ha estat un dels referents intel·lectuals del moviment dels indignats del 15-M, doncs les seves obres econòmiques sempre ha defensat com no es pot entendre els fenòmens de l'economia si se'ls aïlla del poder.

En aquest sentit, i donat que aquest diumenge molts de vostès tenen la possibilitat d'exercir el dret polític. La figura de Sampedro i el seu reconeixement, ens recorda que el compromís amb la situació actual ha de ser un dels criteris per exercir el vot.

Encara que com deia un columnista aquests dies, les eleccions comunals d'aquest diumenge són com a mínim poc engrescadores. En aquestes, com a mínim, cinc dels cònsols actuals no repetiran, pel que tots hi tenim molt a dir.

Votar en clau estatal, no vol dir votar el mateixa color a tot arreu, sinó que el compromís i la responsabilitat del nostre vot com el dels futurs cònsols, ve donat en que les polítiques que s'hauran d'aplicar no es podran fer només pensant en l'àmbit local, sinó que hauran d'estar consensuades i en col·laboració amb totes les institucions per administrar eixugant el deute públic.

Si quelcom destacaria de les llistes és la quantitat de cares noves que troben en les llistes dels diferents partits, cada vegada trobem més gent jove i ben preparada. Així que bon encert a tots plegats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT