PUBLICITAT

Persones irrepetibles

Alexis Estopiñán

En aquesta vida, de vegades tens la sensació d'haver conegut algú irrepetible. Te n'adones al moment perquè senzillament se t'arrissen els pèls del clatell. És quan descobreixes en elles algun tresor que han cultivat poc a poc en el seu interior. Són habilitats que han treballat en els anys, dia rere dia, per convertir-ho així en un art.

El valor d'aquesta excel·lència la reconeixem de vegades en les persones del nostre voltant, quan hem tingut la sort que ens han mostrat les seves arts interpretant algun instrument, mostrant les seves manualitats o senzillament compartint els seus pensaments amb nosaltres.

De persones excepcionals sempre n'hi ha hagut, però avui dia, podem arribar a conèixer moltes més del que podien arribar a conèixer els nostres avis. Amb la globalització i internet podem arribar a conèixer grans persones que aporten gran valor a les nostres vides.

Per desgràcia també tenim una altra manera de reconèixer aquestes persones, i a l'igual que ens succeeix amb les qüestions importants, reconeixem la immensitat dels seus tresors quan aquestes persones es distancien de les nostres vides, provocant-nos una immensa tristesa doncs, sense adonar-nos'en, s'havien convertit en la nostra font de vida i d'inspiració.

Dimecres passat va morir Montserrat Figueres, soprano i intèrpret de la cítara, i dona i musa d'en Jordi Savall. No sé si han tingut mai l'ocasió d'escoltar la soprano en alguna de les formacions que van crear conjuntament amb el seu marit per difondre la música medieval, barroca i renaixentista (Hespèrion XXI, la Capella Reial de Catalunya i l'orquestra Le Concert des Nations), però sens dubte que la seva veu ha estat un dels tresors que identifiquen una persona irrepetible.

Aquí a Andorra hem tingut la sort d'escoltar-los en més d'una ocasió, sent la darrera en la festivitat de Meritxell del 2009, en la formació Hespèrion XXI, en qualitat d'artistes per la Pau designats per la Unesco.

Si tenen l'ocasió consultin la web Alia Vox, el segell discogràfic que varen crear. Allà la podran escoltar i escollir entre els més de 60 discos que han gravat. Una sola cançó els permetrà descobrir com la música s'escolta des de l'ànima, i observar com l'honestedat i un profund coneixement de les diferents cultures musicals transmeten una bellesa i espiritualitat plena.

El més gran de tot plegat és que escoltant-la i veient tot el que ha fet conjuntament amb el seu marit, no sols com a intèrprets, sinó com a pares de dos fills versats en la música (l'Ariadna sorprano i intèrpret de l'arpa i en Ferran també músic), un se n'adona de la gran sort que tenim en haver conegut persones exepcionals. Per a Montserrat Figueres la bellesa i l'espiritualitat han estat el nord i l'eix de la seva existència.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT