PUBLICITAT

Absència desafortunada

GUILLEM BENAZET I RIBA

Diumenge passat al migdia, l'església parroquial d'Ordino va acollir un concert ja tradicional, com és el Concert de Tardor.

Aquest va ser compartit conjuntament amb el Cor l'Espiga de Cubelles i la seva amfitriona , la Coral Casamanya d'Ordino.

Aquesta centenària entitat cultural del Garraf va retornar molt amablement la visita que la coral ordinenca va fer al mes de juny d'enguany, acompanyats entre altres persones, per la regidora de Cultura de la vila de Cubelles, volent donar la millor rellevància possible a aquest acte. L'assistència de públic va superar altres concerts i l'església estava plena a vessar.

La gent va aplaudir generosament totes les cançons executades per ambdues corals, que van anar desgranant el seu propi repertori, així com els cant comuns, en un clima de gran cordialitat.

Abans del concert havíem fet una visita al Museu Areny de Plandolit i a l'Auditori Nacional, exquisidament atesos pel seu personal. Després del concert un dinar de germanor va cloure la trobada, amb una diada quasi perfecta, rodona com se sol dir.

Però quelcom no va funcionar prou bé, per no dir molt malament al meu entendre: va ser allò que pertoca a l'absència d'autoritats comunals.

Just abans d'iniciar el concert vaig fer la presentació, sense deixar d'escombrar amb la vista els assistents a l'acte. Vaig fer les pertinents salutacions de presència i benvinguda, a les autoritats de Cubelles, a la seva coral i a tot el públic en general.

I no ho vaig fer amb les autoritats de la parròquia d'Ordino. ¿Perquè? Doncs perquè no hi eren presents, però sí que havien estat degudament informades.

No hi eren presents ni els Hbles. srs cònsols , ni la Hble. sra consellera de Cultura, ni la sra directora del Departament, o bé qualsevol altra persona delegada.

La seva absència penso que és molt lletja, per no dir-ne reprovable.

No crec que els actes culturals a Ordino siguin tan sovintejats com per excusar-ne la seva presència.

Penso que és un menyspreu a la nostra coral, un lleig per a la parròquia, i una manca inexcusable de delicadesa envers la Coral l'Espiga de Cubelles i les seves autoritats municipals.

Ja m'excusareu, però penso que darrerament a les qüestions culturals no se'ls hi presta l'atenció que aquestes es mereixen.

Hi han certes coses que s'han de dir i no me les puc callar més.

Penso, públicament i en veu alta, que estar al servei del poble, és també estar al costat de la cultura, la qual forma part primordial de la nostra identitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT