PUBLICITAT

La importància d'una dieta individualitzada

Dietistes-Nutricionistes?

El 90% dels problemes d'excés de pes estan originats per uns mals hàbits alimentaris sumats a una manca d'activitat física. Només en un 10% dels casos hi ha al darrera un problema mèdic que ho justifica o una genètica molt predisposant . Per tant la solució no depèn d'una píndola màgica, sinó que es troba només a les mans dels propis afectats.

Quan algú es planteja de forma seriosa, aprimar-se, pot fer-ho emprant diferents estratègies que el conduiran a una pèrdua més o menys ràpida de pes. Aquesta, sigui quina sigui, per ser efectiva i duradora en el temps, ha d'anar acompanyada per un conjunt de canvis permanents en els hàbits alimentaris i amb la pràctica habitual d'exercici físic. Per decidir quina és la millor estratègia a seguir, s'hauria de respondre prèviament a tres qüestions:

1–¿Seré capaç de seguir la pauta tal i com me la plantegin el temps suficient per aconseguir i mantenir el meu objectiu?

2–¿Té en compte el meu estat de salut i les meves necessitats bàsiques? És a dir, ¿no posa en perill la meva salut actual i futura?

3–¿La puc adaptar fàcilment als meus horaris, gustos, activitat i entorn socio-familiar?

La individualització d'una estratègia tenint en compte tots aquests paràmetres i els criteris de salut dictaminats pels experts és l'eina més eficaç per aconseguir i mantenir un pes adequat. Sigui quina sigui l'estratègia escollida, el més important és estar motivat i mentalitzat de l'esforç que es requereix per aconseguir i sobretot mantenir l'objectiu, ja que el cos sempre tendirà a recuperar el pes perdut, a no ser que ho convertim en un estil de vida saludable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT